Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Borr för armerad betong

Borr för armerad betong
Betongborren SDS-Plus MX4 är speciellt framtagen för borrning i armerad betong. Borrens utformning ger en lägre värmeutveckling och armeringsskydd som förhindrar skador på borren vid kontakt med armeringsjärn eller annan blockering.

SDS-Plus MX4 är utformad med fyra symmetriska karbidskär som ger ett jämnt runt hål, en fyrsidig spårgeometri ger också maximal bortförsel av damm under borrning.

Centreringsspetsen säkerställer perfekt borrning. Spetsen är av solid svetsad karbid för att ge en maximal livslängd, hastighet och en lägre värmebildning. Fyra mejseltänder skapar en rivningseffekt genom mikrosprickor i det borrade materialet.

Borrens uformning ger en lägre värmeutveckling och armeringsskydd som förhindrar skador på borrspetsens fyra skär vid kontakt med armeringsjärn eller annan blockering. Slitageindikatorer på sidorna visar när borret är utsliten och inte längre uppfyller PGM-standarden.

SDS-Plus MX4 finns i diametrar Ø 5-8 mm.

Ytterligare information om borren samt återförsäljare finns på Milwaukes webbplats.

Skriven av Anna Göth

SDS-Plus MX4
SDS-Plus MX4
SDS-Plus MX4
SDS-Plus MX4
SDS-Plus MX4
SDS-Plus MX4

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.