Nyheter

Böjbara kompositrör blir styvare

Böjbara kompositrör blir styvare
Uponor lanserar två halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

  
 

Uponor introducerar två raka, halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

 

 

De nya Unipiperören levereras i raka femmeterslängder och ersätter de mjukare rör i motsvarande längd som säljs idag. Rören har större bärighet än de mjukare rören, i och med att aluminiumlagret har ökats. Därigenom blir rören styvare, men är fortfarande lika böjbara. Bockradien är densamma som tidigare.


Beständig märkning

Märkningen på de nya rören har gjorts tydligare och är beständig. Vid montering vänds texten lämpligtvis in mot väggen. Om det inte är möjligt, kan texten tvättas bort med T-röd eller annat vattenbaserat rengöringsmedel.

Två dimensioner
Dimensionerna är 16x2,0 och 20x2,25 millimeter och avsedda för samma kopplingar och verktyg som tidigare rör.
Rören är typgodkända av Swedcert och har typgodkännandenummer 0351.

Nyheter

Nya färger på Formex

2019-01-21
Mässbevakning

Formex, Nordens största fackmässa inom inredning, design m m gick av stapeln 15-18 januari på Stockholmsmässan där Byggkatalogen var på plats för att spana in materialtrender och nyheter inom branschen. På mässan presenterades, bland många andra nya material, kulörer och inredningsprodukter, Beckers nya färgkarta för 2019, Livet. I färg.

Splittrad byggmarknad i norden

Industrifakta räknar med stora skillnader i utvecklingen på den nordiska byggmarknaden, vilket man redogjorde för i 2018 års sista konjunkturrapport för Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Stål med förbättrade svetsegenskaper

Stål med förbättrade svetsegenskaper

SSAB har lanserat ett nytt konstruktionsstål, Strenx® 1100 Plus som är ett varmvalsat, höghållfast stål och utvecklat för att ge ett enastående svetsnings- och bockningsresultat. Stålet ger starkare svetsfogar vilket bidrar till lättare men starkare konstruktioner med ökad prestanda inom exempelvis lyft- och transportsektorerna.

Ny fukttålig väggskiva

2019-01-11
Spånskivor

Forestia lanserar väggskivan EliteX som är både stark och fukttålig, men en kärna som klassas P7. Den monteras enkelt med sin låsprofil och eftersom ytan är melaminbelagd behövs ingen ytterligare ytbehandling.

Dränerande marksten

Dränerande marksten

Uni-Ecoloc är en dränerade betongsten från Starka med perkolationsöppningar som hjälper till att dränera ner ytvatten till underliggande lager. Något som kommer att behövas när vi nu ser en ökad nederbördsmängd i Sverige.