Nyheter

Böjbara kompositrör blir styvare

Böjbara kompositrör blir styvare
Uponor lanserar två halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

  
 

Uponor introducerar två raka, halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

 

 

De nya Unipiperören levereras i raka femmeterslängder och ersätter de mjukare rör i motsvarande längd som säljs idag. Rören har större bärighet än de mjukare rören, i och med att aluminiumlagret har ökats. Därigenom blir rören styvare, men är fortfarande lika böjbara. Bockradien är densamma som tidigare.


Beständig märkning

Märkningen på de nya rören har gjorts tydligare och är beständig. Vid montering vänds texten lämpligtvis in mot väggen. Om det inte är möjligt, kan texten tvättas bort med T-röd eller annat vattenbaserat rengöringsmedel.

Två dimensioner
Dimensionerna är 16x2,0 och 20x2,25 millimeter och avsedda för samma kopplingar och verktyg som tidigare rör.
Rören är typgodkända av Swedcert och har typgodkännandenummer 0351.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.