Nyheter

Böjbara kompositrör blir styvare

Böjbara kompositrör blir styvare
Uponor lanserar två halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

  
 

Uponor introducerar två raka, halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

 

 

De nya Unipiperören levereras i raka femmeterslängder och ersätter de mjukare rör i motsvarande längd som säljs idag. Rören har större bärighet än de mjukare rören, i och med att aluminiumlagret har ökats. Därigenom blir rören styvare, men är fortfarande lika böjbara. Bockradien är densamma som tidigare.


Beständig märkning

Märkningen på de nya rören har gjorts tydligare och är beständig. Vid montering vänds texten lämpligtvis in mot väggen. Om det inte är möjligt, kan texten tvättas bort med T-röd eller annat vattenbaserat rengöringsmedel.

Två dimensioner
Dimensionerna är 16x2,0 och 20x2,25 millimeter och avsedda för samma kopplingar och verktyg som tidigare rör.
Rören är typgodkända av Swedcert och har typgodkännandenummer 0351.

Nyheter

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Ökad storstadskoncentration av lokalinvesteringarna

Under första kvartalet i år beräknas de totala husbyggnadsinvesteringarna inom privata och offentliga lokaler ha uppgått till närmare 39 miljarder kronor. Enligt analysföretaget Industrifakta var närmare 60 procent av investeringarna koncentrerade till de tre storstadslänen: Stockholms-, Västra Götalands- och Skåne län.

Snyggt brandskydd

Snyggt brandskydd

Hide design har formgett två stycken Brinte skåp för brandsläckare och brandfilt, som lanseras i samarbete med Göthes industribeslag. Tillverkningen sker lokalt i Dalarna.