Nyheter

Böjbara kompositrör blir styvare

Böjbara kompositrör blir styvare
Uponor lanserar två halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

  
 

Uponor introducerar två raka, halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

 

 

De nya Unipiperören levereras i raka femmeterslängder och ersätter de mjukare rör i motsvarande längd som säljs idag. Rören har större bärighet än de mjukare rören, i och med att aluminiumlagret har ökats. Därigenom blir rören styvare, men är fortfarande lika böjbara. Bockradien är densamma som tidigare.


Beständig märkning

Märkningen på de nya rören har gjorts tydligare och är beständig. Vid montering vänds texten lämpligtvis in mot väggen. Om det inte är möjligt, kan texten tvättas bort med T-röd eller annat vattenbaserat rengöringsmedel.

Två dimensioner
Dimensionerna är 16x2,0 och 20x2,25 millimeter och avsedda för samma kopplingar och verktyg som tidigare rör.
Rören är typgodkända av Swedcert och har typgodkännandenummer 0351.

Nyheter

Terrazzo från Norden

Herrljunga Terrazzos nya kollektion av platsgjuten terrazzo fokuserar på hållbarhet med lokala eller regionala material från Norden. Nordic Collection finns i flera kulörställningar och stensorter och kan bland annat användas som beläggning på golv i offentliga miljöer och i utomhusmiljöer.

Cembrit lanserar Patina Rough

2019-03-15
Skivor

Nu lanseras Cembrit Patina Rough en ny fasadskiva med sandblästrad yta i fibercement. Skivan har en yta med lite grövre struktur, vilket gör att fasaden förändras under dagens lopp tack vare skuggningar i fasaden.

Vertikal akustikbaffel

Ecophon Solo™ Baffle Wall är en ny akustisk lösning för väggar som är speciellt lämplig när man vill dämpa och hindra störande ljud från att sprida sig i rum med stora volymer, exempelvis i atrium, hotellobbys och vänthallar. Bafflarna finns i olika storlekar och kulörer som kan kombineras till en design anpassad efter aktuellt projekt.

Bred nedgång för byggandet 2018

Bred nedgång för byggandet 2018

Enligt Industrifaktas löpande konjunkturbevakning minskade byggandet under förra året. Analysföretaget beräknar att det samlade värdet av påbörjade husbyggnadsinvesteringar minskade med 8 procent under 2018 jämfört med 2017.

Håll koll på snöbelastningen

Håll koll på snöbelastningen

Ruuki Roof Sensor är ett nytt sensorsystem anpassat för Ruukkis bärande takplåt. Sensorsystemet övervakar mängden snö på taket och skickar ut en varning när belastningen blir för stor och snön behöver skottas bort.

DTILE rundat kakel ger nya designmöjligheter

2019-03-08
Kakel

Svenska kakel har blivit återförsäljare för den holländska kakelserien DTILE. En serie rundat kakel med tre grundformer som gör det lätt att designa nya miljöer för kök, badrum, kaféer och affärer.