Nyheter

Böjbara kompositrör blir styvare

Böjbara kompositrör blir styvare
Uponor lanserar två halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

  
 

Uponor introducerar två raka, halvhårda kompositrör för värme-, vatten- och kylinstallationer.

 

 

De nya Unipiperören levereras i raka femmeterslängder och ersätter de mjukare rör i motsvarande längd som säljs idag. Rören har större bärighet än de mjukare rören, i och med att aluminiumlagret har ökats. Därigenom blir rören styvare, men är fortfarande lika böjbara. Bockradien är densamma som tidigare.


Beständig märkning

Märkningen på de nya rören har gjorts tydligare och är beständig. Vid montering vänds texten lämpligtvis in mot väggen. Om det inte är möjligt, kan texten tvättas bort med T-röd eller annat vattenbaserat rengöringsmedel.

Två dimensioner
Dimensionerna är 16x2,0 och 20x2,25 millimeter och avsedda för samma kopplingar och verktyg som tidigare rör.
Rören är typgodkända av Swedcert och har typgodkännandenummer 0351.

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.