Nyheter

Böjbar sten

Stone Form fanér
Lättvikts stenfanér - där tung solid sten inte är praktiskt.

Stone Form fanér, från Wiwood AB, är ett flexibelt "stenfanér", gjort av ett tunt lager äkta sten. Skivan är böjbar och kan appliceras på i stort sett alla ytor inomhus, plana såväl som böjda. Användingsområdena är många, bland annat kan Stone Form användas på ytor såsom väggar och fondväggar, runt pelare, receptionsdiskar, hotellentréer, dörrblad, stänkskydd i kök mm. Stenfaneret är böjbart upp till ca 15 cm radie. Stone Form är inte värmeledande och materialet bearbetas med normala träbearbetningsverktyg.

Produktfakta:
16 dekorer
Tjocklek: 0,5 - 2 mm
Format 1200 x 600 mm
Vikt: ca 1,5 kg/skiva

 

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.