Nyheter

Böjbar sten

Stone Form fanér
Lättvikts stenfanér - där tung solid sten inte är praktiskt.

Stone Form fanér, från Wiwood AB, är ett flexibelt "stenfanér", gjort av ett tunt lager äkta sten. Skivan är böjbar och kan appliceras på i stort sett alla ytor inomhus, plana såväl som böjda. Användingsområdena är många, bland annat kan Stone Form användas på ytor såsom väggar och fondväggar, runt pelare, receptionsdiskar, hotellentréer, dörrblad, stänkskydd i kök mm. Stenfaneret är böjbart upp till ca 15 cm radie. Stone Form är inte värmeledande och materialet bearbetas med normala träbearbetningsverktyg.

Produktfakta:
16 dekorer
Tjocklek: 0,5 - 2 mm
Format 1200 x 600 mm
Vikt: ca 1,5 kg/skiva

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.