Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Boende vill inte undvara balkong och uteplats

Nyheter

Boende vill inte undvara balkong och uteplats

INGEN BILD
Industrifakta publicerar en ny rapport som visar på vilka åtgärder boende kan tänkas acceptera för att sänka sina boendekostnader.

Industrifakta har i sin rapport om Boendevärderingar sammanställt vilka olika åtgärder som hushåll kan acceptera för att sänka boendekostnaden i en nyproducerad lägenhet. Baserat på intervjuer med 1 000 hushåll visar det sig att de intervjuade har svårt att acceptera en lägenhet utan balkong eller uteplats.
Även ett mindre kök eller sovalkov i stället för sovrum är standardsänkningar som inte uppskattas av de flesta intervjuade. Däremot är man mer villig att acceptera en generellt enklare boendestandard som man själv kan påverka.

Stort behov av rimligare boendekostnad
Bakgrunden till rapporten är att det under de senaste åren har påpekats att det finns ett stort behov av bostäder med rimlig boendekostnad. Det gäller framförallt till äldre pensionärer eller ungdomar som föddes i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. Men det har visat sig vara svårt att producera hyresrätter med rimlig hyresnivå. Detta har till stor del berott på utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden med stigande kostnader på byggmaterial och arbetskraft. Dessutom har kringkostnader och avgifter för mark varit höga.

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/boendevarderingar_2008.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.