Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Blåslampa för riktigt heta uppdrag

Nyheter

Blåslampa för riktigt heta uppdrag

Blåslampa för riktigt heta uppdrag
Funktion, ergonomi och säkerhet i fokus för blåslampan Powerjet 2535 från Sieverts

De synligaste nyheterna är ett längre och mer ergonomiskt grepp. Det som märks först vid användning är precision och hög effekt. Sieverts nya Powerjet 2535 passar arbeten som värmning, krympning och både hård- och mjuklödning beroende på val av brännare.

Powerjet 2535 har en lång hals som ligger an mot gasflaskan, en lösning som skyddar flaskhalsen från sprickor och läckage vid eventuella fall. Det långa kompositsprutade handtaget ger dessutom ett stadigt och bekvämt grepp.

Ny låsfunktion
Sieverts blåslampa kan även användas upp och ner utan värmeeffekten påverkas och en ny låsfunktion av gasflödet gör det möjligt att använda blåslampan utan att hålla i själva handtaget. När brännaren plockas ut ur blåslampan stängs automatiskt gasen av vilket förhindrar gasläckage.

Brännare för olika arbetsuppgifter
En brännare avsedd för mjuklödning och andra mindre värmearbeten levereras som standard med Powerjet 2535.
Som tillbehör finns en spetslågebrännare för precisionsarbeten, två olika cyklonbrännare, med roterande låga, för värmearbeten och hårdlödning. Sieverts mjuklågebrännare passar till exempel för krymparbeten med kablar och hetluftsbrännaren passar till borttagning av färg.

Blåslampa för riktigt heta uppdrag
Blåslampa för riktigt heta uppdrag

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.