Nyheter

Bländningsfri belysning

Bländningsfri belysning Greenled AB Phi vision
Greenled har nyligen lanserat ett sortiment av inomhusarmaturer, Phi Vision, Phi Linear och Phi Modul, utrustade med mikroprismor som ger en jämn belysning med låga bländningsvärden, även i längsgående riktning.

Med ökade krav enligt EN 12464-1-standarden för inomhusbelysning rekommenderas bland annat högre belysningsnivåer. Phi-armaturernas breda belysningsöppning underlättar utmaningen med höga bländningsnivåer genom att ge en jämn och bländningsfri belysningsyta och med hög lumeneffekt. Grennleds armaturerna är anpassade för både allmän- och arbetsstationsanpassad belysning för olika inomhusmiljöer såsom kontor, skolor, butiker och industri. 

Anslutningen är enkel och armaturen behöver inte öppnas under installationen, det finns heller inga synliga skruvar. En fördjupning längst upp i ramen finns för att dölja sladdar och kablar. För närvaroorienterad belysning kan upp- och nedljus justeras separat med en drivkrets. Phi Vision installeras pendlande och Phi Linear som belysningsskena, pendlad eller utanpåliggande. Både Phi Vision och Phi Linear har stöd för kontinuerlig Installation som bland branschfolk anses vara enkel, snabb och kostnadseffektiv eftersom separata MEK-belysningsskenor för upphängning inte behövs. 

Phi Modul är speciellt designad för butiksinstallation som monteras pendlande på ett upphängt Tego-taksystem. Armaturen finns i sex olika längder anpassade för befintliga profil- och gallerdimensioner i taksystemet.  

Armaturerna kan utrustas med Schuko-, Wago Winsta-, EnstoNet- eller Wieland kablar och styralternativen är på/av, DALI eller trådlös Casambi-styrning.

Standardkulörer är vit (RAL 9003) eller svart (RAL 9005), övriga RAL kulörer finns som tillval.


Skriven av Jenny Öhlund

Phi Vision, allmän- och arbetsstationsbelysning i kontor och skolor.
Phi Vision, allmän- och arbetsstationsbelysning i kontor och skolor.
Phi Linear, kontinuerlig installation för butiksmiljö
Phi Linear, kontinuerlig installation för butiksmiljö
Phi modul anpassad för Tego-systemtak i butik.
Phi modul anpassad för Tego-systemtak i butik.

Nyheter

El-lock - dekorativa doslock med älghuvud och klättrande apa på vägg

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

ExoActive aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.