Nyheter

Bländningsfri belysning

Bländningsfri belysning Greenled AB Phi vision
Greenled har nyligen lanserat ett sortiment av inomhusarmaturer, Phi Vision, Phi Linear och Phi Modul, utrustade med mikroprismor som ger en jämn belysning med låga bländningsvärden, även i längsgående riktning.

Med ökade krav enligt EN 12464-1-standarden för inomhusbelysning rekommenderas bland annat högre belysningsnivåer. Phi-armaturernas breda belysningsöppning underlättar utmaningen med höga bländningsnivåer genom att ge en jämn och bländningsfri belysningsyta och med hög lumeneffekt. Grennleds armaturerna är anpassade för både allmän- och arbetsstationsanpassad belysning för olika inomhusmiljöer såsom kontor, skolor, butiker och industri. 

Anslutningen är enkel och armaturen behöver inte öppnas under installationen, det finns heller inga synliga skruvar. En fördjupning längst upp i ramen finns för att dölja sladdar och kablar. För närvaroorienterad belysning kan upp- och nedljus justeras separat med en drivkrets. Phi Vision installeras pendlande och Phi Linear som belysningsskena, pendlad eller utanpåliggande. Både Phi Vision och Phi Linear har stöd för kontinuerlig Installation som bland branschfolk anses vara enkel, snabb och kostnadseffektiv eftersom separata MEK-belysningsskenor för upphängning inte behövs. 

Phi Modul är speciellt designad för butiksinstallation som monteras pendlande på ett upphängt Tego-taksystem. Armaturen finns i sex olika längder anpassade för befintliga profil- och gallerdimensioner i taksystemet.  

Armaturerna kan utrustas med Schuko-, Wago Winsta-, EnstoNet- eller Wieland kablar och styralternativen är på/av, DALI eller trådlös Casambi-styrning.

Standardkulörer är vit (RAL 9003) eller svart (RAL 9005), övriga RAL kulörer finns som tillval.


Skriven av Jenny Öhlund

Phi Vision, allmän- och arbetsstationsbelysning i kontor och skolor.
Phi Vision, allmän- och arbetsstationsbelysning i kontor och skolor.
Phi Linear, kontinuerlig installation för butiksmiljö
Phi Linear, kontinuerlig installation för butiksmiljö
Phi modul anpassad för Tego-systemtak i butik.
Phi modul anpassad för Tego-systemtak i butik.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.