Nyheter

Bländningsfri belysning

Bländningsfri belysning Greenled AB Phi vision
Greenled har nyligen lanserat ett sortiment av inomhusarmaturer, Phi Vision, Phi Linear och Phi Modul, utrustade med mikroprismor som ger en jämn belysning med låga bländningsvärden, även i längsgående riktning.

Med ökade krav enligt EN 12464-1-standarden för inomhusbelysning rekommenderas bland annat högre belysningsnivåer. Phi-armaturernas breda belysningsöppning underlättar utmaningen med höga bländningsnivåer genom att ge en jämn och bländningsfri belysningsyta och med hög lumeneffekt. Grennleds armaturerna är anpassade för både allmän- och arbetsstationsanpassad belysning för olika inomhusmiljöer såsom kontor, skolor, butiker och industri. 

Anslutningen är enkel och armaturen behöver inte öppnas under installationen, det finns heller inga synliga skruvar. En fördjupning längst upp i ramen finns för att dölja sladdar och kablar. För närvaroorienterad belysning kan upp- och nedljus justeras separat med en drivkrets. Phi Vision installeras pendlande och Phi Linear som belysningsskena, pendlad eller utanpåliggande. Både Phi Vision och Phi Linear har stöd för kontinuerlig Installation som bland branschfolk anses vara enkel, snabb och kostnadseffektiv eftersom separata MEK-belysningsskenor för upphängning inte behövs. 

Phi Modul är speciellt designad för butiksinstallation som monteras pendlande på ett upphängt Tego-taksystem. Armaturen finns i sex olika längder anpassade för befintliga profil- och gallerdimensioner i taksystemet.  

Armaturerna kan utrustas med Schuko-, Wago Winsta-, EnstoNet- eller Wieland kablar och styralternativen är på/av, DALI eller trådlös Casambi-styrning.

Standardkulörer är vit (RAL 9003) eller svart (RAL 9005), övriga RAL kulörer finns som tillval.


Skriven av Jenny Öhlund

Phi Vision, allmän- och arbetsstationsbelysning i kontor och skolor.
Phi Vision, allmän- och arbetsstationsbelysning i kontor och skolor.
Phi Linear, kontinuerlig installation för butiksmiljö
Phi Linear, kontinuerlig installation för butiksmiljö
Phi modul anpassad för Tego-systemtak i butik.
Phi modul anpassad för Tego-systemtak i butik.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.