Nyheter

Blandare med smarta funktioner

oras
Oras Optima kompletterar produktsortimentet.

Oras presenterar en ny generation av smarta fjärrstyrda lösningar i form av självstängande Bidetta handduschar och smarta presspads som startar och stänger blandaren med ett enkelt knapptryck.

Nya Oras Optima tvättställsblandare finns nu med fjärrstyrd Smart Bidetta och Smart presspad. Oras Optima är ett bra val för familjer med små barn och för den växande skaran av äldre samt personer med nedsatt rörlighet.

De fjärrstyrda lösningarna är användarvänliga och erbjuder en ökad trygghet då blandarna ger en behaglig temperatur utan risk för skållning samt stänger av sig självt.

Tvättställsblandaren i krom och mörkt grått passar de flesta tvättställ och miljöer. Den greppvänliga spaken är lätt att använda och kontrasten mellan färg och material gör den enkel att se även för dem med nedsatt syn.

De nya blandarna är tillverkade av  blyfria material.

Blandare med smarta funktioner
Blandare med smarta funktioner

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.