Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Blandare med kantiga former

Blandare med kantiga former
Blandarserien Cubista från Oras har kantiga former som uppges vara inspirerade av kubismens geometriska formspråk.

     
 

I produktserien Cubista finns tvättställsblandare i fyra olika utföranden; kort eller lång pip, bordsblandare eller för bidéer.

 

 

 

 

 

 

I den nya produktserien ingår blandare för både kök och badrum som alla är vattensparande.


Seriens köksblandare är utrustad med en automatisk självstängande diskmaskinsventil. Ventilen minskar risken för en vattenläcka mellan diskmaskinen och blandaren. Genom att trycka in en knapp på sidan av blandaren tänds en lampa som visar att en timerfunktion är i gång. Beroende på hur länge man sedan håller knappen intryckt kan man välja om man vill ha vattentillförsel till diskmaskinen under tre eller tolv timmar.

Till badrumserien hör en tvättställsblandare som finns i fyra olika utföranden, med kort eller lång pip, som bordsblandare eller för bidén. I serien ingår också termostatblandare för dusch och bad.

Cubistaserien är skapad av den finska industridesignern Kirsi Svärd.

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.