Nyheter

Blandare med kantiga former

Blandare med kantiga former
Blandarserien Cubista från Oras har kantiga former som uppges vara inspirerade av kubismens geometriska formspråk.

     
 

I produktserien Cubista finns tvättställsblandare i fyra olika utföranden; kort eller lång pip, bordsblandare eller för bidéer.

 

 

 

 

 

 

I den nya produktserien ingår blandare för både kök och badrum som alla är vattensparande.


Seriens köksblandare är utrustad med en automatisk självstängande diskmaskinsventil. Ventilen minskar risken för en vattenläcka mellan diskmaskinen och blandaren. Genom att trycka in en knapp på sidan av blandaren tänds en lampa som visar att en timerfunktion är i gång. Beroende på hur länge man sedan håller knappen intryckt kan man välja om man vill ha vattentillförsel till diskmaskinen under tre eller tolv timmar.

Till badrumserien hör en tvättställsblandare som finns i fyra olika utföranden, med kort eller lång pip, som bordsblandare eller för bidén. I serien ingår också termostatblandare för dusch och bad.

Cubistaserien är skapad av den finska industridesignern Kirsi Svärd.

 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.