Nyheter

Biomassa sänker ljudet

Bioisolator Acustica AB
Byggmaterial för ljudisolering

Acustica är ett nytt byggnadsmaterial för ljudisolering som består av en biomassa. Produkten är flamskyddad och kan appliceras på alla befintliga ytor. Enligt Bioisolator, det svenska miljöteknikföretaget som ligger bakom innovationen, dämpas ljud med omkring 13-15 decibel vid applicering av ett 2-3 millimeter tjockt skikt på väggar och tak. Acustica finns som ljuddämpande spackel och som ljuddämpande paneler. Materialet är fritt från kemikalier, tungmetaller, miljögifter och är återvinningsbart.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.