Nyheter

Bioetanolbrännare för kakelugnar

Refire bioetanolbrännare för kakelugnar
Refire är en ny bioetanolbrännare som gör det enkelt att konvertera en vanlig, icke fungerande, vedeldad kakelugn, öppen spis eller liknande till bioetanoldrift. Brännaren levereras i paket tillsammans med keramiska vedträn.

Refire kräver ingen installation, brännaren ställs in i kakelugnen och är klar att börja eldas. Eftersom ingen ved används är förbränningen ren och det bildas inte heller någon rök som behöver avledas via skorsten. I kakelugnspaketet ingår fem keramiska vedträd som är handmålade i olika längd för att efterlikna riktig ved. De keramiska vedträna är värmebeständiga och har ett temperaturmotstånd på över 1 000 grader vilket gör dom säkra att använda i kakelugnen, de ska dock ej placeras direkt över lågan.

I skorstenspaketet ingår Refire Bioetanolbrännare, keramiska vedträn "BJÖRK", lång braständare och tratt för säker påfyllnad av spisbränsle. Spisbränsle köps separat.

Egenskaper
Mått (b×h×d): 154×71×154 mm
Vikt: 2 540 g
Effekt: 850 W
Bränslevolym: 0,9 liter
Brinntid: ca 5,5 timmar
Reglerbar låga

Bioetanolbrännaren tillverkas i Sverige, vedträden i Polen.

Skriven av Anna Göth 

Refire kakelugnspaket
Refire kakelugnspaket
Refire bioetanolbrännare för kakelugnar
Refire bioetanolbrännare för kakelugnar

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.