Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Bioetanolbrännare för kakelugnar

Refire bioetanolbrännare för kakelugnar
Refire är en ny bioetanolbrännare som gör det enkelt att konvertera en vanlig, icke fungerande, vedeldad kakelugn, öppen spis eller liknande till bioetanoldrift. Brännaren levereras i paket tillsammans med keramiska vedträn.

Refire kräver ingen installation, brännaren ställs in i kakelugnen och är klar att börja eldas. Eftersom ingen ved används är förbränningen ren och det bildas inte heller någon rök som behöver avledas via skorsten. I kakelugnspaketet ingår fem keramiska vedträd som är handmålade i olika längd för att efterlikna riktig ved. De keramiska vedträna är värmebeständiga och har ett temperaturmotstånd på över 1 000 grader vilket gör dom säkra att använda i kakelugnen, de ska dock ej placeras direkt över lågan.

I skorstenspaketet ingår Refire Bioetanolbrännare, keramiska vedträn "BJÖRK", lång braständare och tratt för säker påfyllnad av spisbränsle. Spisbränsle köps separat.

Egenskaper
Mått (b×h×d): 154×71×154 mm
Vikt: 2 540 g
Effekt: 850 W
Bränslevolym: 0,9 liter
Brinntid: ca 5,5 timmar
Reglerbar låga

Bioetanolbrännaren tillverkas i Sverige, vedträden i Polen.

Skriven av Anna Göth 

Refire kakelugnspaket
Refire kakelugnspaket
Refire bioetanolbrännare för kakelugnar
Refire bioetanolbrännare för kakelugnar

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.