• Nyheter
  • Beviljade bygglov indikerar fallande husbyggnadsinvesteringar inom privata lokaler

Nyheter

Beviljade bygglov indikerar fallande husbyggnadsinvesteringar inom privata lokaler

Beviljade bygglov indikerar fallande husbyggnadsinvesteringar inom privata lokaler
Antalet beviljade bygglov för lokaler har minskat med ungefär 10 procent under den senaste sexmånadersperioden jämfört med samma period året innan.

Det visar färsk statistik som NAVET Analytics har analyserat. Nedbrutet på olika sektorer är det främst inom privata lokaler som nedgången är som störst. Svagare signaler från bygglovsstatistiken och kanske framförallt, betydligt lägre ekonomisk tillväxt samt en hårt drabbad tjänstesektor, medför att prognosen för det privata lokalbyggandet har justerats ner och indikerar minskade husbyggnadsinvesteringar med drygt 20 procent. Fallet sker dock från en hög nivå i ett historiskt perspektiv enligt NAVET Analytics.

Källa: Marknadssignaler & Prognoser, NAVET Analytics

Navet Analytics
Navet Analytics

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.