• Nyheter
  • Bestäm färg och form på fläkten

Nyheter

Bestäm färg och form på fläkten

Bestäm färg och form på fläkten
2008-04-09
Pax nya fläktar i Termic-serien levereras med två frontkåpor, en rund och en fyrkantig. Som tillbehör finns dessutom tio designkåpor i olika färgkombinationer.

     
 

Pax har breddat sitt sortiment av fläktar för frånluftskanaler från våtutrymmen. För nya serien Pax Termic har stor vikt lagts vid designen och fläktarna finns i olika färger och former.

 

Utmärkande för fläktarna i Termic-serien är att stor vikt lagts vid designen. De levereras med en rund och en fyrkantig frontkåpa, som skiftas enkelt med ett handgrepp. Fläktarna finns i två grundfärgkombinationer, vita eller mörkgrå med silverinlägg och som tillbehör finns ytterligare tio färgkombinationer.
Fläktarna är främst utvecklade för frånluftskanaler i våtutrymmen och finns med tre olika funktionsalternativ.


Fukt- och tidsstyrning

Termic 730 och 731 har inbyggd fukt- och tidsstyrning och startar automatiskt vid förhöjd fuktnivå. Modell 730 monteras i anslutning till kanal med naturligt självdrag. Modell 731 har kallrasspjäll och är avsedd för anslutning till kanal som saknar naturligt självdrag.

Fukt- och varvtalsstyrning
Termic 760 är försedd med inbyggd fukt- och varvtalsstyrning och kan monteras i kanaler med eller utan naturligt självdrag. 760-modellen är byggd för kontinuerlig drift med ett ständigt grundventilationsflöde. Grundflödet ställs enkelt in via den inbyggda varvtalsregulatorn. Vid förhöjd fuktnivå, exempelvis vid duschning, ökar fläkten automatiskt till maximal hastighet.

 

Nyheter

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.