• Nyheter
  • Bestäm färg och form på fläkten

Nyheter

Bestäm färg och form på fläkten

Bestäm färg och form på fläkten
Pax nya fläktar i Termic-serien levereras med två frontkåpor, en rund och en fyrkantig. Som tillbehör finns dessutom tio designkåpor i olika färgkombinationer.

     
 

Pax har breddat sitt sortiment av fläktar för frånluftskanaler från våtutrymmen. För nya serien Pax Termic har stor vikt lagts vid designen och fläktarna finns i olika färger och former.

 

Utmärkande för fläktarna i Termic-serien är att stor vikt lagts vid designen. De levereras med en rund och en fyrkantig frontkåpa, som skiftas enkelt med ett handgrepp. Fläktarna finns i två grundfärgkombinationer, vita eller mörkgrå med silverinlägg och som tillbehör finns ytterligare tio färgkombinationer.
Fläktarna är främst utvecklade för frånluftskanaler i våtutrymmen och finns med tre olika funktionsalternativ.


Fukt- och tidsstyrning

Termic 730 och 731 har inbyggd fukt- och tidsstyrning och startar automatiskt vid förhöjd fuktnivå. Modell 730 monteras i anslutning till kanal med naturligt självdrag. Modell 731 har kallrasspjäll och är avsedd för anslutning till kanal som saknar naturligt självdrag.

Fukt- och varvtalsstyrning
Termic 760 är försedd med inbyggd fukt- och varvtalsstyrning och kan monteras i kanaler med eller utan naturligt självdrag. 760-modellen är byggd för kontinuerlig drift med ett ständigt grundventilationsflöde. Grundflödet ställs enkelt in via den inbyggda varvtalsregulatorn. Vid förhöjd fuktnivå, exempelvis vid duschning, ökar fläkten automatiskt till maximal hastighet.

 

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.