Nyheter

Beröringsfritt passagesystem

Beröringsfritt passagesystem
2008-05-15
Malux lanserar en serie passagesystem för upp till 256 dörrar och 65 000 användare.

 
 

Passagesystemens kortläsare finns med eller utan knappsats.

 

Inpassering via passagesystemen sker genom att man visar passagekort eller nyckelbricka framför den beröringsfria läsaren. Systemen finns även med sifferkoder. Kortläsaren är väderbeständig, IP65, och monteras med säkerhetsskruvar, vilket enligt Malux gör att systemen passar även i tuffa miljöer.


Finns i tre varianter
AX50 för en dörr och upp till 500 användare
AX100 för en dörr och upp till 4000 användare
AX200 för upp till 256 dörrar och 65 000 användare samt är anpassat för TCP/IP-nätverk.

Olika behörighetsnivåer
I AX100 och AX200 finns möjlighet att ge användare olika behörighetsnivåer vilket gör det möjligt att öppna eller låsa dörrar för vissa användarkategorier under olika tidsperioder.

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.