• Nyheter
  • Beröringsfri öppning och låsning av WC-dörrar

Nyheter

Beröringsfri öppning och låsning av WC-dörrar

Beröringsfri låsning av WC-dörrar
Next Touchless WC är ett nytt system för beröringsfri öppning och låsning av toalettdörrar som ger en ökad tillgänglighet och hygienisk passage. Dörröppnaren och låset aktiveras med en enkel handrörelse vilket förhindrar att många olika människor rör vid samma handtag.

Next Touchless WC innehåller alla komponenter som behövs för en beröringsfri öppning och upplåsning/låsning av toalettdörrar i offentliga och tillgänglighetsanpassade miljöer. Dörröppnaren och låset aktiveras med en enkel handrörelse vilket förhindrar att många olika människor rör vid samma handtag.

I systemet ingår Label Next 75 slagdörrsautomatik, en mycket kompakt automatik för inomhusmiljöer där man önskar höga krav på säkerhet, låg ljudnivå och smidigt flöde. Snabb öppning, upp till 80° på 2 sekunder. Maximal öppningsvinkel 110°. Höjd: 60 mm. Bredd: 74 mm. Längd: 420 mm.

I paketet ingår även utvändig och invändig beröringsfri knapp, ljussignal som visar om toaletten är upptagen, två nödöppningsknappar samt magnetlås.

Skriven av Anna Göth

NEXT Touchless WC
NEXT Touchless WC

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.