• Nyheter
  • Beröringsfri öppning och låsning av WC-dörrar

Nyheter

Beröringsfri öppning och låsning av WC-dörrar

Beröringsfri låsning av WC-dörrar
Next Touchless WC är ett nytt system för beröringsfri öppning och låsning av toalettdörrar som ger en ökad tillgänglighet och hygienisk passage. Dörröppnaren och låset aktiveras med en enkel handrörelse vilket förhindrar att många olika människor rör vid samma handtag.

Next Touchless WC innehåller alla komponenter som behövs för en beröringsfri öppning och upplåsning/låsning av toalettdörrar i offentliga och tillgänglighetsanpassade miljöer. Dörröppnaren och låset aktiveras med en enkel handrörelse vilket förhindrar att många olika människor rör vid samma handtag.

I systemet ingår Label Next 75 slagdörrsautomatik, en mycket kompakt automatik för inomhusmiljöer där man önskar höga krav på säkerhet, låg ljudnivå och smidigt flöde. Snabb öppning, upp till 80° på 2 sekunder. Maximal öppningsvinkel 110°. Höjd: 60 mm. Bredd: 74 mm. Längd: 420 mm.

I paketet ingår även utvändig och invändig beröringsfri knapp, ljussignal som visar om toaletten är upptagen, två nödöppningsknappar samt magnetlås.

Skriven av Anna Göth

NEXT Touchless WC
NEXT Touchless WC

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.