Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Beröringsfri blandare som även ger tvål

Nyheter

Beröringsfri blandare som även ger tvål

Miscea AB
Från Miscea AB kommer en blandare som helt beröringsfritt inte bara ger vatten utan även tvål och desinfektionsmedel.

Med enkla handrörelser aktiveras sensorer som får Misceas blandare att ge vatten, tvål, desinfektionsmedel eller lotion.

Den beröringsfria blandaren är främst avsedd för sjukhus, tandläkarmottagningar och andra vårdinrättningar där handhygien är extra viktig. Med enkla handrörelser aktiverar man olika sensorer som får blandaren att ge vatten, tvål, desinfektionsmedel eller lotion.

– Detta gör det enkelt att sköta handhygienen på ett bra sätt, och man kan till och med ställa in vattentemperaturen utan att röra blandaren, säger Jeroen Kok på Miscea AB.
Dessutom kan man slippa separata dispensrar som är monterade på väggen.

Sensorer känner av handen
Blandaren har ett huvud med utplacerade rörelsesensorer som styr de olika funktionerna. För att aktivera en av dem är det bara att föra handen intill rätt sektion. Lysdioder tänds och markerar den funktion som används och från blandaren kommer vatten eller en annan flytande produkt som du valt. För att den ska ge rätt mängd är doseringen förvald och styrs elektroniskt. Enligt Miscea gör detta blandaren både hygienisk och ekonomisk.

Blandare och systembox
Blandaren är tillverkad av rostfritt stål och huvudet, där styrfunktionerna sitter, är gjort av härdat glas. Kopplad till blandaren är en systembox som kontrollerar och utför alla valda aktiviteter. Till systemboxen kan man enkelt, med snabbkoppling, ansluta de olika flytande produkterna, som levereras i transparenta påsar.

Installeras med standardkomponenter
Miscea använder enbart standardmått och komponenter som redan finns för tvättställ, diskbänkar och liknande utrustning. Systemboxen monteras dolt under tvättstället och ansluts till elnätet via adapter som ger 12 volt. Blandaren finns med två höjder för montering på tvättställ och en rak modell för väggmontering.

Beröringsfri blandare som även ger tvål
Beröringsfri blandare som även ger tvål

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.