• Nyheter
  • Beröringsfri blandare för små utrymmen

Nyheter

Beröringsfri blandare för små utrymmen

Beröringsfri blandare för små utrymmen
Liten, beröringsfri tvättställsblandare med temperaturvred.

 

 
        
 Blandaren passar i små utrymmen och är beröringsfri

Oras Vienda är en liten, beröringsfri tvättställsblandare med temperaturvred. Blandarens höjd är endast 125 mm. Blandaren är utrustad med smutsfilter och backventiler.

Oras autofocus sensor betyder att ingen justering av blandaren är nödvändig vid installation. Blandarens pilotventil reagerar med hjälp av impulsteknik vilket ger batteriet lång livslängd. Batteridrift 6 V. Den beröringsfria funktionen i kombination med ett lågt flöde (5 l/min) ger en mycket låg vatten- och energiförbrukning.
Blandaren är enkel att öppna och stänga av samt att justera vattenflödet och temperaturen. Den runda formen innebär att vattenstänk rinner av utan att skapa vattenfläckar. Blandarens yta blir på så sätt renare och mer hygienisk.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.