Nyheter

Belysning utan el

Active Lights
Active Lights Pollare 2.0 är en solcellsdriven pollarbelysning som inte kräver någon elektricitet eller kabeldragning.

Pollaren lyser med grundljus vid skymning. Vid rörelse, t ex längs en gångväg, tänds tre framförvarande pollare upp till 100%. Efter man passerat återgår systemet till grundljus. Active Lights Pollare 2.0 är helt självförsörjande och drivs av solenergi. Pollaren har två NiMH återvinningsbara  batterier med 7-10 års livslängd och den klarar upp till två månader utan sol. Den innehåller två stycken ljusmoduler som kan programmeras i tre olika scenarier:

  1. Modul 1 tänder 30% vid skymning och lyser konstant i 4 timmar, Modul 2 tänder med 100% ljusstyrka vid rörelse
  2. Modul 1 tänder 30% vid skymning och lyser i 4 timmar, Modul 2 tänder 30% efter 4 timmar (8 timmar konstant ljus)
  3. Modul 1 tänder 100% ljusstyrka vid rörelse, Modul 2 tänder 100% ljusstyrka vid rörelse
Pollaren är tänkt att användas längs GC-vägar/gångstråk och i parkmiljöer. En marin version tänds vid skymning och lyser med ett blinkande ljus, perfekt för att markera brygga eller kaj.

Active Lights Pollare 2.0 har en ljuskälla bestående av åtta stycken Cree LED-dioder. De lyser med en ljusstyrka på 3-5 lux på marken. Färgtemperaturen är 6000 Kelvin.
Pollaren väger nio kg (exkl fäste) och har måttet 1055x102 mm. Hölje i syrafast rostfritt stål, alternativt varmförzinkad/lackad i valfri färg (tillval).

Skriven av Harald Holm

Active lights
Active lights
Marin pollare
Marin pollare

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.