Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Belysning som matchar strömbrytare och uttag

Nyheter

Belysning som matchar strömbrytare och uttag

Belysning som matchar strömbrytare och uttag
I september lanserar ELKO sitt nya sortiment ELKO Bright, en serie LED-armaturer som tillsammans med företagets kombinationsramar kan ge en enhetlig elinstallation i hela rummet. Armaturerna finns i ett flertal olika typer och tillsammans med ELKO ramar kan många olika kombinationer erhållas.

ELKO Bright finns som downlights, spotlights, väggarmaturer samt en läslampa. De monteras i en infälld eller utanpåliggande apparatdosa (med undantag för downlights som bara kan monteras infällda).

Kombinationsramarna finns i flera färger samt i glas, metall och sten. I RS-design finns ramarna med 1-5 fack samt i Plus-design med 1-5 fack och med dubbla kombinationsramar 2×2 och 2×3 fack. RS är den traditionella designen som funnits i många år, Plus är en modernare design och finns förutom i flera färger även i glas, metall och skiffer.

ELKO Bright kan användas i t ex vardagsrum, kök och skåpstommar, vardagsrum men även i offentliga miljöer och hotellrum. Armaturerna kan kombineras med andra funktioner i ramar med fler fack, t ex läslampa i kombination med strömbrytare och radio. De kan även kombineras med rörelsesensorer för att t ex tända belysningen i en trappa när den används. 

Belysningen kan dimras med ELKO dimmer 315GLE som finns i både RS- och Plus-design.

Alla armaturer är provade och godkända hos SGS enligt gällande IEC och EN normer.

Skriven av Anna Göth

Vit vägglampa med glasram
Vit vägglampa med glasram
Vit downlight med svart glasram
Vit downlight med svart glasram
Svart läslampa med skifferram
Svart läslampa med skifferram

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.