• Nyheter
  • Belysning som matchar strömbrytare och uttag

Nyheter

Belysning som matchar strömbrytare och uttag

Belysning som matchar strömbrytare och uttag
I september lanserar ELKO sitt nya sortiment ELKO Bright, en serie LED-armaturer som tillsammans med företagets kombinationsramar kan ge en enhetlig elinstallation i hela rummet. Armaturerna finns i ett flertal olika typer och tillsammans med ELKO ramar kan många olika kombinationer erhållas.

ELKO Bright finns som downlights, spotlights, väggarmaturer samt en läslampa. De monteras i en infälld eller utanpåliggande apparatdosa (med undantag för downlights som bara kan monteras infällda).

Kombinationsramarna finns i flera färger samt i glas, metall och sten. I RS-design finns ramarna med 1-5 fack samt i Plus-design med 1-5 fack och med dubbla kombinationsramar 2×2 och 2×3 fack. RS är den traditionella designen som funnits i många år, Plus är en modernare design och finns förutom i flera färger även i glas, metall och skiffer.

ELKO Bright kan användas i t ex vardagsrum, kök och skåpstommar, vardagsrum men även i offentliga miljöer och hotellrum. Armaturerna kan kombineras med andra funktioner i ramar med fler fack, t ex läslampa i kombination med strömbrytare och radio. De kan även kombineras med rörelsesensorer för att t ex tända belysningen i en trappa när den används. 

Belysningen kan dimras med ELKO dimmer 315GLE som finns i både RS- och Plus-design.

Alla armaturer är provade och godkända hos SGS enligt gällande IEC och EN normer.

Skriven av Anna Göth

Vit vägglampa med glasram
Vit vägglampa med glasram
Vit downlight med svart glasram
Vit downlight med svart glasram
Svart läslampa med skifferram
Svart läslampa med skifferram

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.