Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Belysning skapar ökad trygghet

INGEN BILD
Förbättrad utomhusbelysning på offentliga platser ger högre trygghetskänsla än fler poliser, visar undersökning.

Det finns stora behov av att öka den upplevda tryggheten i bostadsområden och på offentliga platser. Men ökad närvaro av polis och väktare löser inte alltid problemen. Undersökningar visar att mer än dubbelt så många föredrar bättre belysning.

Prioriteras olika
Trots det släcker många kommuner delar av sin utomhusbelysning för att minska energianvändningen. Vid förnyelse av äldre bostadsområden ligger dock belysning i topp bland prioriteringarna hos många fastighetsägare.

Lysdioder tillgodoser behoven
Troligen kan den nya tekniken med led-belysning bidra till att tillgodose både behoven av besparingar och ökad trygghet. Tekniken har haft en explosionsartad utveckling och väntas redan under 2012 vara ledande på belysningsmarknaden.

 

 

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.