Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Belysning för enkel infällning i undertak

Nyheter

Belysning för enkel infällning i undertak

Belysning för enkel infällning i undertak
2010-04-09
Flux lanserar ny lösning för takinfällnad av belysning. Det nya konceptet som kallas All In ska ge en mycket enkel installation.

       
 All In är företaget Flux nya lösning för enkel montering av takinfälld belysning.

För att ge en enkel installation levereras All In som en komplett färdigkopplad och monterad armatur som är infälld i en MDF-skiva. Skivan har standardmåttet 600 x 300 millimeter men kan även fås med måtten 600 x 600 millimeter.

Anpassas för belysningsnivå

Systemet är konstruerat för undertak som inte är ventilerade och finns med tre utföranden på urtaget för själva armaturen: Round, Square och Oval. På så sätt kan lösningen anpassas mot det utseende och den belysningsnivå som man vill ha.

Passar i samma armaturhus

Det finns tre olika ljuskällor som alla passar i samma armaturhus. Men de ska beställas i komplett utförande med extern transformator eller driver. Det finns också en rad optiska tillval för att man med samma armatur ska kunna täcka olika belysningsbehov. Det är exempelvis smal- respektive mellanstrålande reflektor och fyra olika typer av bländskydd.

 

 

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.