Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Bekymmersfritt med helautomatisk badrumsfläkt

Nyheter

Bekymmersfritt med helautomatisk badrumsfläkt

Bekymmersfritt med helautomatisk badrumsfläkt
Pax badrumsfläkt Passad Multi får alla grundinställningar vid gjorda vid installationen. Därefter ska fläkten arbeta helt automatiskt.

 
     
 

Badrumsfläkten Passad Multi får sina grundinställningar vid installationen och ska sedan fungera helautomatiskt.

Leverantören Pax har försett den nya fläktserien Passad med fler inbyggda funktioner. Det har medfört att man kunnat hålla ner antalet modeller och valet för kunden blir lättare. Därför kan också alla grundinställningar göras vid installationstillfället. Något som gör att fläkten arbetar helt automatiskt utan behov av justeringar.

Styr funktioner automatiskt

Modellen Multi kan exempelvis ställas in så att den går kontinuerligt på lågvarv i sitt grundläge. Om den sedan märker en rörelse eller ljusförändring växlar den inbyggda elektroniken upp på mellanvarv. Skulle sedan fläkten känna av ökad luftfuktighet varvar den upp till maxvarv till dess att fuktnivån går ner igen.

Dessutom finns en vädringsfunktion som kopplas in om fläkten varit inaktiv i 24 timmar. Det innebär att fläkten då körs 30 minuter var sjätte timme.

Lägre ljudnivå

Enligt företaget har man utvecklat en fläkt som är mycket tyst. Exempelvis ska den på lågvarv inte ge en högre ljudnivå än 17 decibel, på tre meters avstånd. Detta har åstadkommits med hjälp av förbättrad aerodynamik och en välbalanserad motoraxel.

Energisnål motor

Till den låga ljudnivån bidrar även en nyutvecklad motor, som även är energisnål. Därför ska fläkten vid normalgång inte dra mer än 2,8 watt till som mest 4 watt vid fullt påslag.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.