Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Behovsstyrd ventilation utan drag

Behovsstyrd ventilation utan drag
Fläkt Woods nya tilluftsdon DCKA ska leverera behovsstyrd ventilation utan dragproblem, även vid låga flöden.

 
 Med Fläkt Woods aktiva ventilationsdon, DCKA, ska man spara energi och samtidigt få en god luftblandning utan dragproblem.
Det nya donet DCKA är ett aktivt tilluftsdon för behovsstyrd ventilation. För att undvika dragproblem finns en behovsstyrd regulator som ska se till att luftblandningen blir rätt även vid låga flöden. Därmed ska det inte vara någon risk för komfortproblem som kallras och drag.

Konstant tilluftshastighet

Det behovsstyrda donet ska hålla tilluftshastigheten i spaltöppningen konstant när luftflödet ändras. Detta sker genom att en reglerskiva automatiskt ändrar spalthöjden när luftflödet ändras.

Regulator känner behovet

En rumsregulator känner av behovet i rummet och ger en signal till en VAV-regulator som varierar luftflödet. Behovet kan påverkas av exempelvis temperatur, koldioxid eller närvaro.
Donet finns i fem storlekar som kan hantera luftflöden mellan 4 och 200 liter per sekund. Ljudnivån ligger då på cirka 30 decibel.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.