Nyheter

Behovsstyrd ventilation utan drag

Behovsstyrd ventilation utan drag
Fläkt Woods nya tilluftsdon DCKA ska leverera behovsstyrd ventilation utan dragproblem, även vid låga flöden.

 
 Med Fläkt Woods aktiva ventilationsdon, DCKA, ska man spara energi och samtidigt få en god luftblandning utan dragproblem.
Det nya donet DCKA är ett aktivt tilluftsdon för behovsstyrd ventilation. För att undvika dragproblem finns en behovsstyrd regulator som ska se till att luftblandningen blir rätt även vid låga flöden. Därmed ska det inte vara någon risk för komfortproblem som kallras och drag.

Konstant tilluftshastighet

Det behovsstyrda donet ska hålla tilluftshastigheten i spaltöppningen konstant när luftflödet ändras. Detta sker genom att en reglerskiva automatiskt ändrar spalthöjden när luftflödet ändras.

Regulator känner behovet

En rumsregulator känner av behovet i rummet och ger en signal till en VAV-regulator som varierar luftflödet. Behovet kan påverkas av exempelvis temperatur, koldioxid eller närvaro.
Donet finns i fem storlekar som kan hantera luftflöden mellan 4 och 200 liter per sekund. Ljudnivån ligger då på cirka 30 decibel.

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

Multifunktionell parkbänk

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.