Nyheter

Behovsstyrd ventilation utan drag

Behovsstyrd ventilation utan drag
Fläkt Woods nya tilluftsdon DCKA ska leverera behovsstyrd ventilation utan dragproblem, även vid låga flöden.

 
 Med Fläkt Woods aktiva ventilationsdon, DCKA, ska man spara energi och samtidigt få en god luftblandning utan dragproblem.
Det nya donet DCKA är ett aktivt tilluftsdon för behovsstyrd ventilation. För att undvika dragproblem finns en behovsstyrd regulator som ska se till att luftblandningen blir rätt även vid låga flöden. Därmed ska det inte vara någon risk för komfortproblem som kallras och drag.

Konstant tilluftshastighet

Det behovsstyrda donet ska hålla tilluftshastigheten i spaltöppningen konstant när luftflödet ändras. Detta sker genom att en reglerskiva automatiskt ändrar spalthöjden när luftflödet ändras.

Regulator känner behovet

En rumsregulator känner av behovet i rummet och ger en signal till en VAV-regulator som varierar luftflödet. Behovet kan påverkas av exempelvis temperatur, koldioxid eller närvaro.
Donet finns i fem storlekar som kan hantera luftflöden mellan 4 och 200 liter per sekund. Ljudnivån ligger då på cirka 30 decibel.

Nyheter

Beröringsfri blandare i svart

Mora MMIX Tronic är en ny beröringsfri blandare i svart kulör som, förutom att vara hygienisk och bekväm, även minskar vatten- och energiförbrukningen. Blandarens svarta utförande ger den en exklusiv design som gör att den passar lika bra i offentliga miljöer såsom i det lyxigare badrummet hemma.

Nya väggelement med halm

Nya väggelement med halm

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.