• Nyheter
  • Behovsstyrd ventilation i storkök spar energi

Nyheter

Behovsstyrd ventilation i storkök spar energi

Behovsstyrd ventilation i storkök spar energi
Halton lanserar systemet Marvel för behovsstyrd ventilation i storkök. Systemet är speciellt anpassat för kökskåpor och ventilerade kökstak.

     
 

Haltons system Marvel, för behovsstyrd ventilation i storkök, ska kunna spara energi genom att sänka frånluftsflödet med upp till 65 procent.


 
 
 

 

Haltons Marvel beskrivs som ett "intelligent" system för behovsstyrd ventilation i storkök. Enligt företaget kan systemet reducera frånluftsflödet med 65 procent.
Detta ska göras möjligt genom att systemet kan identifiera driftstatus på köksmaskiner, om de exempelvis är avstängda eller i något kokläge. Utifrån det aktuella driftläget kan frånluftsflödet justeras till behovet. Detta görs då individuellt för olika spiskåpor och kökszoner.

Reglerarluftflöde och tryck

Förutom luftflödet i frånluftsfläkten reglerar systemet även trycket. Variabla tryck och luftflöden möjliggör fininställning av utrustningen till det exakta behovet, vilket ska optimera driften av fläkten. Även tilluftsfläkten styrs i förhållande till frånluftsflödet för att ge luftbalans.
Om förändringar görs i köket kan systemet dessutom programmeras om för de ändrade behoven.

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.