Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Bättre ljud i klassrummet

Bättre ljud i klassrummet
För att förbättra ljudmiljön klassrummet för lärare och elever introducerar Ecophon ett slagtåligt akustiktaksystem.

De olika komponenterna i Ecophons akustiksystem är designade för att tillsammans skapa en bra ljudmiljö i ett klassrum. Med det nya Master-systemet uppfyller Ecophon minimikraven i svensk ljudstandard med marginal. Ecophon har fokuserat på att uppfylla lärares och elevers behov av god taluppfattbarhet, talarkomfort och låg ljudnivå. Master-Rigid består av flera komponenter:

 

  • Ecophon Master Rigid – en stöttålig klass A absorbent för att sänka den allmänna ljudnivån.

 

  • Ecophon Master Extra Bass – en lågfrekvensabsorbent som installeras ovanpå akustiktaket för att möta Svensk ljudstandards krav på absorption vid 125 Hz vilket ökar taluppfattbarheten.

 

  • Ecophon Master Rigid gamma – en stöttålig konsonantreflektor som placeras i taket där läraren oftast står och talar. Reflektorn gör att läraren får feedback på sin röst och därmed minskar risken för att rösten överansträngs.

 

  • Ecophon Wall Panel – väggabsorbenter som reducerar störande horisontella ljudreflexer vilket ökar taluppfattbarheten. Wall Panel erbjuder dessutom många designmöjligheter med olika ytor, kulörer och mönster.

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.