Nyheter

Bättre ljud i klassrummet

Bättre ljud i klassrummet
För att förbättra ljudmiljön klassrummet för lärare och elever introducerar Ecophon ett slagtåligt akustiktaksystem.

De olika komponenterna i Ecophons akustiksystem är designade för att tillsammans skapa en bra ljudmiljö i ett klassrum. Med det nya Master-systemet uppfyller Ecophon minimikraven i svensk ljudstandard med marginal. Ecophon har fokuserat på att uppfylla lärares och elevers behov av god taluppfattbarhet, talarkomfort och låg ljudnivå. Master-Rigid består av flera komponenter:

 

  • Ecophon Master Rigid – en stöttålig klass A absorbent för att sänka den allmänna ljudnivån.

 

  • Ecophon Master Extra Bass – en lågfrekvensabsorbent som installeras ovanpå akustiktaket för att möta Svensk ljudstandards krav på absorption vid 125 Hz vilket ökar taluppfattbarheten.

 

  • Ecophon Master Rigid gamma – en stöttålig konsonantreflektor som placeras i taket där läraren oftast står och talar. Reflektorn gör att läraren får feedback på sin röst och därmed minskar risken för att rösten överansträngs.

 

  • Ecophon Wall Panel – väggabsorbenter som reducerar störande horisontella ljudreflexer vilket ökar taluppfattbarheten. Wall Panel erbjuder dessutom många designmöjligheter med olika ytor, kulörer och mönster.

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.