Nyheter

Bättre ljud i klassrummet

Bättre ljud i klassrummet
För att förbättra ljudmiljön klassrummet för lärare och elever introducerar Ecophon ett slagtåligt akustiktaksystem.

De olika komponenterna i Ecophons akustiksystem är designade för att tillsammans skapa en bra ljudmiljö i ett klassrum. Med det nya Master-systemet uppfyller Ecophon minimikraven i svensk ljudstandard med marginal. Ecophon har fokuserat på att uppfylla lärares och elevers behov av god taluppfattbarhet, talarkomfort och låg ljudnivå. Master-Rigid består av flera komponenter:

 

  • Ecophon Master Rigid – en stöttålig klass A absorbent för att sänka den allmänna ljudnivån.

 

  • Ecophon Master Extra Bass – en lågfrekvensabsorbent som installeras ovanpå akustiktaket för att möta Svensk ljudstandards krav på absorption vid 125 Hz vilket ökar taluppfattbarheten.

 

  • Ecophon Master Rigid gamma – en stöttålig konsonantreflektor som placeras i taket där läraren oftast står och talar. Reflektorn gör att läraren får feedback på sin röst och därmed minskar risken för att rösten överansträngs.

 

  • Ecophon Wall Panel – väggabsorbenter som reducerar störande horisontella ljudreflexer vilket ökar taluppfattbarheten. Wall Panel erbjuder dessutom många designmöjligheter med olika ytor, kulörer och mönster.

Nyheter

Automatisk brandskyddsenhet för elskåp

MAUS Stixx Pro är en liten, automatisk brandskyddsenhet avsedd att användas som förebyggande brandskydd i exempelvis elcentraler, normskåp och andra utrymmen som är i behov av ett automatiskt brandsläckningssystem. Enheten utlöser automatiskt vid värme över 180 °C och skickar då ut en ogiftig, kaliumbaserad aerosol i utrymmet som släcker branden.

Exma Duo LR Fristående digitalt dörrlås

Fristående digitalt dörrlås

Exma Duo är en fristående låsenhet som monteras direkt på dörren under dörrtrycke och cylinderring. Låset styrs via kod, nyckelbricka, kort eller via en app i telefonen och fungerar med modullås av standardtyp.

Den nya flexibla färgskrapan

Den nya flexibla färgskrapan

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!