Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Batteriuppvärmd fleecejacka håller värmen

Nyheter

Batteriuppvärmd fleecejacka håller värmen

batteriuppvarmd-fleecejacka-haller-varmen
NBU Hälsa & Fritid presenterar en fleecejacka med inbyggt värmesystem som drivs av batterier.

Från NBU Hälsa & Fritid kommer en batteriuppvärmd fleecejacka som ska göra det möjligt att hålla värmen vid arbete i sträng kyla. Med en handkontroll kan värmen fördelas mellan värmepaneler på bröstet och ryggen. Bygg- och anläggningsarbete i kalla miljöer kan föra med sig problem med rygg och leder. Men nu ska en batteriuppvärmd fleecejacka råda bot på det.

Insydda kolfibertrådar värmer
Fleecejackan har insydda kolfibertrådar som är placerade i tre värmeområden på ryggen och på bröstet. De reglerbara värmeområdena ska sedan sprida värmen med hjälp av kroppens blodcirkulation. Därmed ska man kunna arbeta i kalla miljöer och ändå behålla så normal kroppstemperatur som möjligt.

Kontrollenhet styr värmen
Med hjälp av en handkontroll i ena fickan kan användaren reglera värmen mellan bröst och rygg, eller båda värmeområdena. Värmen kan ställas i tre värmenivåer och ger därigenom värme i två till sex timmar på en laddning.
– När man ska använda jackan ställer man först in den på högsta värmen och då går temperaturen upp till 55 grader. Sedan kan man sänka till lägsta läget där man får en behaglig temperatur, säger Bengt Uggla på NBU Hälsa & Fritid.

Skydd mot överspänning
Jackan är försedd med överspänningsskydd som slår av värmesystemet om onormala strömnivåer uppstår. Värmeelementen uppges även vara vattentåliga och jackan kan tvättas för hand. Jackan levereras med ett uppladdningsbart batteri och en laddare som är anpassad för vägguttag mellan 110 och 230 volt. All elektrisk och elektronisk utrustning som ingår i jackan är CE-märkt.

Batteriuppvärmd fleecejacka håller värmen
Batteriuppvärmd fleecejacka håller värmen

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.