Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Batterier till kodlås återkallas

Batterier till kodlås återkallas
MaterialForum har tidigare berättat om det batteridrivna kodlåset Code Handle. Nu återkallar Assa vissa av låsets batterier eftersom de riskerar att överhettas.

Detaljer kring Assas återkallelse av batterier till kodlåset, Code Handle, finns på företagets webbplats, enligt nedan:
ASSA har identifierat en potentiell risk med batterier sålda tillsammans med fönster-, terrass- och dörrhandtaget Code Handle efter den 15 december, 2009.
Det har framkommit att dessa batterier i sällsynta fall kan överhettas och medföra brandfara. ASSA har beslutat att återkalla de aktuella batterierna och erbjuder kostnadsfritt nya ersättningsbatterier enligt nedan.
Nya batterier kan kostnadsfritt beställas från Assa på: http://batteri.assa.se/


Batterier som omfattas av denna återkallelse kan identifieras enligt följande:
1. De som köpt och installerat Code Handle före den 15 december, 2009, berörs ej av denna återkallelse.
2. Code Handle Window producerat efter den 10 mars, 2010, har en grön prick på batteriluckan och berörs inte.
3. Code Handle köpta eller installerade efter den 15 december, 2009, bör kontrolleras genom att öppna batteriluckan för att se vilka batterier som finns i handtaget. De batterier som ska bytas ut är blå. Se instruktion för batteribyte nedan.

 

Denna återkallelse gäller endast de blå batterierna och har ingen inverkan på själva produkten Code Handle.
För framtida batteribyten rekommenderar Assa batterier från ledande tillverkare, till exempel GP, Duracell, Varta, Energizer och Panasonic. Tänk på att alla batterier innehåller mycket energi och kan orsaka skada om de hanteras felaktigt.
Vid frågor kan Assa kontaktas per telefon på nummer 0771-640640.


Så här byter/kontrollerar du batterier i ditt Code Handle:

 

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.