Nyheter

Batterier till kodlås återkallas

Batterier till kodlås återkallas
MaterialForum har tidigare berättat om det batteridrivna kodlåset Code Handle. Nu återkallar Assa vissa av låsets batterier eftersom de riskerar att överhettas.

Detaljer kring Assas återkallelse av batterier till kodlåset, Code Handle, finns på företagets webbplats, enligt nedan:
ASSA har identifierat en potentiell risk med batterier sålda tillsammans med fönster-, terrass- och dörrhandtaget Code Handle efter den 15 december, 2009.
Det har framkommit att dessa batterier i sällsynta fall kan överhettas och medföra brandfara. ASSA har beslutat att återkalla de aktuella batterierna och erbjuder kostnadsfritt nya ersättningsbatterier enligt nedan.
Nya batterier kan kostnadsfritt beställas från Assa på: http://batteri.assa.se/


Batterier som omfattas av denna återkallelse kan identifieras enligt följande:
1. De som köpt och installerat Code Handle före den 15 december, 2009, berörs ej av denna återkallelse.
2. Code Handle Window producerat efter den 10 mars, 2010, har en grön prick på batteriluckan och berörs inte.
3. Code Handle köpta eller installerade efter den 15 december, 2009, bör kontrolleras genom att öppna batteriluckan för att se vilka batterier som finns i handtaget. De batterier som ska bytas ut är blå. Se instruktion för batteribyte nedan.

 

Denna återkallelse gäller endast de blå batterierna och har ingen inverkan på själva produkten Code Handle.
För framtida batteribyten rekommenderar Assa batterier från ledande tillverkare, till exempel GP, Duracell, Varta, Energizer och Panasonic. Tänk på att alla batterier innehåller mycket energi och kan orsaka skada om de hanteras felaktigt.
Vid frågor kan Assa kontaktas per telefon på nummer 0771-640640.


Så här byter/kontrollerar du batterier i ditt Code Handle:

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.