Nyheter

Batterier till kodlås återkallas

Batterier till kodlås återkallas
MaterialForum har tidigare berättat om det batteridrivna kodlåset Code Handle. Nu återkallar Assa vissa av låsets batterier eftersom de riskerar att överhettas.

Detaljer kring Assas återkallelse av batterier till kodlåset, Code Handle, finns på företagets webbplats, enligt nedan:
ASSA har identifierat en potentiell risk med batterier sålda tillsammans med fönster-, terrass- och dörrhandtaget Code Handle efter den 15 december, 2009.
Det har framkommit att dessa batterier i sällsynta fall kan överhettas och medföra brandfara. ASSA har beslutat att återkalla de aktuella batterierna och erbjuder kostnadsfritt nya ersättningsbatterier enligt nedan.
Nya batterier kan kostnadsfritt beställas från Assa på: http://batteri.assa.se/


Batterier som omfattas av denna återkallelse kan identifieras enligt följande:
1. De som köpt och installerat Code Handle före den 15 december, 2009, berörs ej av denna återkallelse.
2. Code Handle Window producerat efter den 10 mars, 2010, har en grön prick på batteriluckan och berörs inte.
3. Code Handle köpta eller installerade efter den 15 december, 2009, bör kontrolleras genom att öppna batteriluckan för att se vilka batterier som finns i handtaget. De batterier som ska bytas ut är blå. Se instruktion för batteribyte nedan.

 

Denna återkallelse gäller endast de blå batterierna och har ingen inverkan på själva produkten Code Handle.
För framtida batteribyten rekommenderar Assa batterier från ledande tillverkare, till exempel GP, Duracell, Varta, Energizer och Panasonic. Tänk på att alla batterier innehåller mycket energi och kan orsaka skada om de hanteras felaktigt.
Vid frågor kan Assa kontaktas per telefon på nummer 0771-640640.


Så här byter/kontrollerar du batterier i ditt Code Handle:

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.