Nyheter

Batterier till kodlås återkallas

Batterier till kodlås återkallas
MaterialForum har tidigare berättat om det batteridrivna kodlåset Code Handle. Nu återkallar Assa vissa av låsets batterier eftersom de riskerar att överhettas.

Detaljer kring Assas återkallelse av batterier till kodlåset, Code Handle, finns på företagets webbplats, enligt nedan:
ASSA har identifierat en potentiell risk med batterier sålda tillsammans med fönster-, terrass- och dörrhandtaget Code Handle efter den 15 december, 2009.
Det har framkommit att dessa batterier i sällsynta fall kan överhettas och medföra brandfara. ASSA har beslutat att återkalla de aktuella batterierna och erbjuder kostnadsfritt nya ersättningsbatterier enligt nedan.
Nya batterier kan kostnadsfritt beställas från Assa på: http://batteri.assa.se/


Batterier som omfattas av denna återkallelse kan identifieras enligt följande:
1. De som köpt och installerat Code Handle före den 15 december, 2009, berörs ej av denna återkallelse.
2. Code Handle Window producerat efter den 10 mars, 2010, har en grön prick på batteriluckan och berörs inte.
3. Code Handle köpta eller installerade efter den 15 december, 2009, bör kontrolleras genom att öppna batteriluckan för att se vilka batterier som finns i handtaget. De batterier som ska bytas ut är blå. Se instruktion för batteribyte nedan.

 

Denna återkallelse gäller endast de blå batterierna och har ingen inverkan på själva produkten Code Handle.
För framtida batteribyten rekommenderar Assa batterier från ledande tillverkare, till exempel GP, Duracell, Varta, Energizer och Panasonic. Tänk på att alla batterier innehåller mycket energi och kan orsaka skada om de hanteras felaktigt.
Vid frågor kan Assa kontaktas per telefon på nummer 0771-640640.


Så här byter/kontrollerar du batterier i ditt Code Handle:

 

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.