Nyheter

Batterier till kodlås återkallas

Batterier till kodlås återkallas
MaterialForum har tidigare berättat om det batteridrivna kodlåset Code Handle. Nu återkallar Assa vissa av låsets batterier eftersom de riskerar att överhettas.

Detaljer kring Assas återkallelse av batterier till kodlåset, Code Handle, finns på företagets webbplats, enligt nedan:
ASSA har identifierat en potentiell risk med batterier sålda tillsammans med fönster-, terrass- och dörrhandtaget Code Handle efter den 15 december, 2009.
Det har framkommit att dessa batterier i sällsynta fall kan överhettas och medföra brandfara. ASSA har beslutat att återkalla de aktuella batterierna och erbjuder kostnadsfritt nya ersättningsbatterier enligt nedan.
Nya batterier kan kostnadsfritt beställas från Assa på: http://batteri.assa.se/


Batterier som omfattas av denna återkallelse kan identifieras enligt följande:
1. De som köpt och installerat Code Handle före den 15 december, 2009, berörs ej av denna återkallelse.
2. Code Handle Window producerat efter den 10 mars, 2010, har en grön prick på batteriluckan och berörs inte.
3. Code Handle köpta eller installerade efter den 15 december, 2009, bör kontrolleras genom att öppna batteriluckan för att se vilka batterier som finns i handtaget. De batterier som ska bytas ut är blå. Se instruktion för batteribyte nedan.

 

Denna återkallelse gäller endast de blå batterierna och har ingen inverkan på själva produkten Code Handle.
För framtida batteribyten rekommenderar Assa batterier från ledande tillverkare, till exempel GP, Duracell, Varta, Energizer och Panasonic. Tänk på att alla batterier innehåller mycket energi och kan orsaka skada om de hanteras felaktigt.
Vid frågor kan Assa kontaktas per telefon på nummer 0771-640640.


Så här byter/kontrollerar du batterier i ditt Code Handle:

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.