• Nyheter
  • Batteridriven och bärbar färgspruta

Nyheter

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri
2022-05-12
Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.

Färgsprutan är liten och kompakt och väger endast 16 kg med batteri vilket gör den lätt att hantera och transportera. Den är utrustad med en Contractor PC Compact sprutpistol och en 5,7 liters färgbehållare men klarar även av sprutning av mindre materialmängder. Prestandan är lika som en sladdansluten GXFF-spruta fast utan sladdar, eluttag och generatorer. 

Graco GX FF Cordless levereras med två stycken Dewalt 6.0ah FlexVolt Li-Ion batterier och en fläktkyld snabbladdare. Ett batteri räcker till att spruta 11 liter färg och laddas på mindre än 60 minuter.

Flöde: 1,4 liter/min
LxBxH: 510x340x500 mm
Vikt: 16 kg (med batteri)

Graco designar och tillverkar vätskehanteringsprodukter som säljs via återförsäljare till entreprenörer, industri och tillverkning, bearbetning, service och gör-det-självare.


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson

Batteridriven och bärbar färgspruta med en 5,7 liters behållare
Batteridriven och bärbar färgspruta med en 5,7 liters behållare
Graco GX FF Cordless levereras med 2 batterier och Contractor PC Compact™-pistol
Graco GX FF Cordless levereras med 2 batterier och Contractor PC Compact™-pistol
Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta
Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.