• Nyheter
  • Batteridriven borrhammare klarar 115 hål

Nyheter

Batteridriven borrhammare klarar 115 hål

Batteridriven borrhammare klarar 115 hål
Boschs nya batteridrivna borrhammare är gjord för ihärdig borrning i betong. Därför ska den klara 115 hål per uppladdning.

      
 
 Boschs nya sladdlösa borrhammare ska klara tunga arbeten trots att den är lätt och kompakt i sin utformning.

Bosch presenterar en kompakt, sladdlös borrhammare, GBH 18 V-Li Pro, med förbättrad uthållighet. Borrhammaren är försedd med ett 18 volts litiumjonbatteri som ska ge den kraft nog att borra 115 betonghål (6x40 millimeter) på en uppladdning. Förutom batteriet är den utrustad med en effektivare så kallad EC-motor som ska utnyttja en större del av energin till motorkraft. Sammantaget ska det ge maskinen en slagenergi på upp till 1,7 joule.

Smidig på svåråtkomliga ställen

Maskinen har även gjorts kompakt och väger cirka 2,6 kilo. Med den relativt låga vikten ska borrhammaren bli smidigare att använda vid arbeten över huvudhöjd eller på stegar och ställningar. Enligt företaget är den också konstruerad för att tåla ett fritt fall från två meter.
Till maskinen kan man använda ett Premiumbatteri på 3,0 eller 2,6 amperetimmar (Ah) som ger lång drifttid, alternativt ett lättare Compactbatteri på 1,3 Ah.

 

 

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Byggmarknaden i Norden visade på stor motståndskraft

Trots sämre konjunktur med minskad BNP och svagare utveckling av bruttoinvesteringarna i de nordiska länderna, visade de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på motståndskraft och i flera länder växte de till och med under 2020, det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Norden.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Bosch Allt-i-ett linjelaser Atino

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

Högsäsong för hemma-fixare

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.