Nyheter

Bänkskiva av kompositsten

Bänkskiva av kompositsten
Bänkskivor i natursten är exklusiva och moderna, men kräver mycket underhåll. Vedum har lanserat en hel kollektion kompositsten framställd av 95% natursten, men som är mycket mer slittålig än natursten, samtidigt som den ger ett modernt och tidlöst uttryck.

Bänkskivan påverkar vilket helhetsintryck ett kök ger, men den är också en arbetsyta, därför är det bra att utgå från både utseendet på köket och hur det skall användas vid val av bänkskiva. Vedum har tagit fram 12 olika kompositstenar för att ge kunden ett brett urval av stenutseende, där alla har en tålig yta.

Kompositsten (kvartskomposit) är ett industriellt framställt stenmaterial. Huvudingrediensen är kvarts vilket vibrerats samman med bindemedel och färgämnen under vakuum. Kompositstenen ser ut som natursten, men är mer tåligt mot värme, fläckar och repor. Den är slitstark och hållbar, och inte porös. Därför behöver den aldrig impregneras och är enkel att rengöra och underhålla.

Vedum Kompositsten finns i 12/13, 20 och 30 mm tjocklek. I det tunnaste utförandet (12 mm) finns det en risk att skivan böjer sig om det inte finns tillräckligt med stödpunkter. 

Vedums bänksskivor går att komplettera med matchande stänksskydd eller bakkantlist.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.
Färger på kompositsten
Färger på kompositsten

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.