För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.

Nyheter

Bänkskiva av kompositsten

Bänkskiva av kompositsten
Bänkskivor i natursten är exklusiva och moderna, men kräver mycket underhåll. Vedum har lanserat en hel kollektion kompositsten framställd av 95% natursten, men som är mycket mer slittålig än natursten, samtidigt som den ger ett modernt och tidlöst uttryck.

Bänkskivan påverkar vilket helhetsintryck ett kök ger, men den är också en arbetsyta, därför är det bra att utgå från både utseendet på köket och hur det skall användas vid val av bänkskiva. Vedum har tagit fram 12 olika kompositstenar för att ge kunden ett brett urval av stenutseende, där alla har en tålig yta.

Kompositsten (kvartskomposit) är ett industriellt framställt stenmaterial. Huvudingrediensen är kvarts vilket vibrerats samman med bindemedel och färgämnen under vakuum. Kompositstenen ser ut som natursten, men är mer tåligt mot värme, fläckar och repor. Den är slitstark och hållbar, och inte porös. Därför behöver den aldrig impregneras och är enkel att rengöra och underhålla.

Vedum Kompositsten finns i 12/13, 20 och 30 mm tjocklek. I det tunnaste utförandet (12 mm) finns det en risk att skivan böjer sig om det inte finns tillräckligt med stödpunkter. 

Vedums bänksskivor går att komplettera med matchande stänksskydd eller bakkantlist.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.
Färger på kompositsten
Färger på kompositsten

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.