Nyheter

Bänkskiva av kompositsten

Bänkskiva av kompositsten
Bänkskivor i natursten är exklusiva och moderna, men kräver mycket underhåll. Vedum har lanserat en hel kollektion kompositsten framställd av 95% natursten, men som är mycket mer slittålig än natursten, samtidigt som den ger ett modernt och tidlöst uttryck.

Bänkskivan påverkar vilket helhetsintryck ett kök ger, men den är också en arbetsyta, därför är det bra att utgå från både utseendet på köket och hur det skall användas vid val av bänkskiva. Vedum har tagit fram 12 olika kompositstenar för att ge kunden ett brett urval av stenutseende, där alla har en tålig yta.

Kompositsten (kvartskomposit) är ett industriellt framställt stenmaterial. Huvudingrediensen är kvarts vilket vibrerats samman med bindemedel och färgämnen under vakuum. Kompositstenen ser ut som natursten, men är mer tåligt mot värme, fläckar och repor. Den är slitstark och hållbar, och inte porös. Därför behöver den aldrig impregneras och är enkel att rengöra och underhålla.

Vedum Kompositsten finns i 12/13, 20 och 30 mm tjocklek. I det tunnaste utförandet (12 mm) finns det en risk att skivan böjer sig om det inte finns tillräckligt med stödpunkter. 

Vedums bänksskivor går att komplettera med matchande stänksskydd eller bakkantlist.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.
Färger på kompositsten
Färger på kompositsten

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.