Nyheter

Bänkskiva av kompositsten

Bänkskiva av kompositsten
2017-12-20
Bänkskivor i natursten är exklusiva och moderna, men kräver mycket underhåll. Vedum har lanserat en hel kollektion kompositsten framställd av 95% natursten, men som är mycket mer slittålig än natursten, samtidigt som den ger ett modernt och tidlöst uttryck.

Bänkskivan påverkar vilket helhetsintryck ett kök ger, men den är också en arbetsyta, därför är det bra att utgå från både utseendet på köket och hur det skall användas vid val av bänkskiva. Vedum har tagit fram 12 olika kompositstenar för att ge kunden ett brett urval av stenutseende, där alla har en tålig yta.

Kompositsten (kvartskomposit) är ett industriellt framställt stenmaterial. Huvudingrediensen är kvarts vilket vibrerats samman med bindemedel och färgämnen under vakuum. Kompositstenen ser ut som natursten, men är mer tåligt mot värme, fläckar och repor. Den är slitstark och hållbar, och inte porös. Därför behöver den aldrig impregneras och är enkel att rengöra och underhålla.

Vedum Kompositsten finns i 12/13, 20 och 30 mm tjocklek. I det tunnaste utförandet (12 mm) finns det en risk att skivan böjer sig om det inte finns tillräckligt med stödpunkter. 

Vedums bänksskivor går att komplettera med matchande stänksskydd eller bakkantlist.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.
Färger på kompositsten
Färger på kompositsten

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.