Nyheter

Bänkskiva av kompositsten

Bänkskiva av kompositsten
Bänkskivor i natursten är exklusiva och moderna, men kräver mycket underhåll. Vedum har lanserat en hel kollektion kompositsten framställd av 95% natursten, men som är mycket mer slittålig än natursten, samtidigt som den ger ett modernt och tidlöst uttryck.

Bänkskivan påverkar vilket helhetsintryck ett kök ger, men den är också en arbetsyta, därför är det bra att utgå från både utseendet på köket och hur det skall användas vid val av bänkskiva. Vedum har tagit fram 12 olika kompositstenar för att ge kunden ett brett urval av stenutseende, där alla har en tålig yta.

Kompositsten (kvartskomposit) är ett industriellt framställt stenmaterial. Huvudingrediensen är kvarts vilket vibrerats samman med bindemedel och färgämnen under vakuum. Kompositstenen ser ut som natursten, men är mer tåligt mot värme, fläckar och repor. Den är slitstark och hållbar, och inte porös. Därför behöver den aldrig impregneras och är enkel att rengöra och underhålla.

Vedum Kompositsten finns i 12/13, 20 och 30 mm tjocklek. I det tunnaste utförandet (12 mm) finns det en risk att skivan böjer sig om det inte finns tillräckligt med stödpunkter. 

Vedums bänksskivor går att komplettera med matchande stänksskydd eller bakkantlist.

Skriven av Malena Beijer

.
.
.
.
Färger på kompositsten
Färger på kompositsten

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.