Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Båge som avlastar axlar och nacke

B.R.I.D.G.E flyttar belastningen till skelettet
Allt började med ett axelband som gav gitarristen spänningshuvudvärk. Resultatet blev avlastningsbågen B.R.I.D.G.E. från ARC Inventions AB som utvecklar och marknadsför den egenutvecklade bågen som motverkar belastningsskador i nacke, skuldror och axlar genom att flytta belastningen till skelettet i stället för mjukdelar och nervcentra.

B.R.I.D.G.E. är en lätt och ergonomiskt utformad bygel som omfördelar belastning och tryck från känsliga mjukdelar till bröstmuskler och skuldror där inga stora nervbanor finns. Den avlastar kroppsnära vikt från bland annat byggnadsarbetares, snickares och elektrikers tunga verktygsbälten och verktygsvästar men är även ett lämpligt hjälpmedel inom utrycknings- och räddningstjänst, militär, skog samt utomhussegment som bär vikt på axlarna.
Den finns redan integrerad i utrustning och yrkeskläder men kan förses med kardborreband och därmed användas i existerande arbetskläder som arbetsvästar och som hängsele till verktygsbälten.

B.R.I.D.G.E. finns i fyra olika storlekar och är försedda med justerbara pads för att kunna optimera viktfördelningen i förhållande till användarens kroppsform. Den är tillverkad av 100% återvinningsbart material och har en mycket låg egenvikt på 180-260 gram beroende på storlek.

Båge som avlastar axlar och nacke
Båge som avlastar axlar och nacke
ARC Inventions ABs egenutvecklade avlastningsbåge B.R.I.D.G.E.
ARC Inventions ABs egenutvecklade avlastningsbåge B.R.I.D.G.E.
Avlastar kroppsnära vikt från tunga verktygsbälten och verktygsvästar
Avlastar kroppsnära vikt från tunga verktygsbälten och verktygsvästar

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.