Nyheter

Badrumsprodukter av sand

Badrumsprodukter av sand
Det tyska företaget Sandhelden har i samarbete med olika designers tagit fram produkter för badrum, producerade av kvartssand i 3D-printer. Produkterna är karaktäristiskt utformade med referenser till bland annat naturen, rymden och mytologin med avsikt att hamna i blickfånget.

Tillverkningen av produkterna sker genom en additiv process där ett flytande bindemedel appliceras på bindningspulverpartiklar av kvartssand. Materialskikt av bindemedel och sand adderas så i en 3D-printer och skapar succesivt ett objekt. Förutom konst- och inredningsobjekt som karaktäriserar företagets idé finns fyra kollektioner av badrumsprodukter med tvättställ och badkar.

METEORITE refererar till de oregelbundna formerna av meteoriter vilket skapar råa och skulpturala uttryck att upptäcka i en annars vardaglig sanitetssprodukt. I serien finns även fristående badkar.

SIMBIOSIS arkitektoniska design härleder till antika arenor och tempelkolonner med räfflade sidor och runda eller kvadratiska former.

KOSMOS minimalistiska design med runda och ovala former har en referens till grekisk mytologi. Bland annat ett väggmonterat handfat som svävar likt gudarna för elementet luft Iris och Helios.  I serien finns även fristående badkar.

SKANDIKA geometriska och relieflika linjer inspireras av bland annat vågor, koraller, flätade korgar och origami, den japanska papperskonsten. Den dekorativa ytan i samspel mellan ljus och skugga skiftar beroende på ljussättning och placering i rummet.

Alla produkter har en halvblank beläggning som finns i ett brett urval av kulörer. Produkterna är UV- beständiga samt fullt vatten- och reptåliga. Det är också möjligt att få sin egen design producerad i vilken form och kulör som helst.

Sandhelden arbetar tillsammans med olika konstnärer och designers för att producera objekt i 3D-utskriftsteknik med kvartssand som material. Tekniken är patenterad och skapar en symbios mellan den senaste tekniken och detaljerat manuellt arbete med oändliga estetiska möjligheter.

METEORITE uppmuntrar till att utforska dess form i olika ljus och vinklar
METEORITE uppmuntrar till att utforska dess form i olika ljus och vinklar
Alla produkter finns i ett stort utbud av kulörer
Alla produkter finns i ett stort utbud av kulörer
Badrumsprodukterna lämpar sig väl i både privat och offentlig miljö
Badrumsprodukterna lämpar sig väl i både privat och offentlig miljö
Tekniken är patenterad och skapar en symbios mellan den senaste tekniken och detaljerat manuellt arbete
Tekniken är patenterad och skapar en symbios mellan den senaste tekniken och detaljerat manuellt arbete

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.