• Nyheter
  • Badrumshandtag för säkerhet och elegans

Nyheter

Badrumshandtag för säkerhet och elegans

Badrumshandtag för säkerhet och elegans
Smedbo har tagit fram ett modulsystem av badrumshandtag, LIVING care concept, särskilt utvecklad för att tillgängliggöra badrummet med fokus på säkerhet och flexibilitet utan att för den delen kompromissa med designen.

LIVING care concept är en badrumsserie med elegant formspråk som särskilt ska tilltala den äldre målgruppen som lever ett aktivt liv, har ett stort intresse för heminredning och samtidigt efterfrågar produkter som fullgör god säkerhet i hemmet. LIVING serien består av sju färdiga modulsystem och sju fristående moduldelar som kan kombineras på många olika sätt för att underlätta funktionen i badrummet och tillgängliggöra utrymmen oavsett ålder och behov.

Grab bar solutions är sju sammansatta modulsystem för färdiga lösningar. Grab bar parts är sju fristående moduldelar som kan kopplas samman för att bygga ett flexibelt modulsystem. Dessa kan även byggas ihop med det befintliga modulsystemet. Delarna är av kromat rostfritt stål.

Samtliga produkter är testade av RISE och godkända för maxbelastning 150 kg enligt SS-ISO 17966:2016 kap. 23.7.3. Smedbo lämnar 10 års garanti.

LIVING care concepts formspråk har sin utgångspunkt i badrumsserien AIR LIVING och kombineras förslagsvis med badrumstillbehör från AIR, SIDELINE och OUTLINE för att skapa ett komplett badrum.

Skriven av Jenny Öhlund

Systemet kan kombineras i det oändliga
Systemet kan kombineras i det oändliga
Moduldelar för både vertikal och horisontell montering
Moduldelar för både vertikal och horisontell montering
Kombinera inredningen med olika serier från Smedbo
Kombinera inredningen med olika serier från Smedbo

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.