• Nyheter
  • Badrumshandtag för säkerhet och elegans

Nyheter

Badrumshandtag för säkerhet och elegans

Badrumshandtag för säkerhet och elegans
Smedbo har tagit fram ett modulsystem av badrumshandtag, LIVING care concept, särskilt utvecklad för att tillgängliggöra badrummet med fokus på säkerhet och flexibilitet utan att för den delen kompromissa med designen.

LIVING care concept är en badrumsserie med elegant formspråk som särskilt ska tilltala den äldre målgruppen som lever ett aktivt liv, har ett stort intresse för heminredning och samtidigt efterfrågar produkter som fullgör god säkerhet i hemmet. LIVING serien består av sju färdiga modulsystem och sju fristående moduldelar som kan kombineras på många olika sätt för att underlätta funktionen i badrummet och tillgängliggöra utrymmen oavsett ålder och behov.

Grab bar solutions är sju sammansatta modulsystem för färdiga lösningar. Grab bar parts är sju fristående moduldelar som kan kopplas samman för att bygga ett flexibelt modulsystem. Dessa kan även byggas ihop med det befintliga modulsystemet. Delarna är av kromat rostfritt stål.

Samtliga produkter är testade av RISE och godkända för maxbelastning 150 kg enligt SS-ISO 17966:2016 kap. 23.7.3. Smedbo lämnar 10 års garanti.

LIVING care concepts formspråk har sin utgångspunkt i badrumsserien AIR LIVING och kombineras förslagsvis med badrumstillbehör från AIR, SIDELINE och OUTLINE för att skapa ett komplett badrum.

Skriven av Jenny Öhlund

Systemet kan kombineras i det oändliga
Systemet kan kombineras i det oändliga
Moduldelar för både vertikal och horisontell montering
Moduldelar för både vertikal och horisontell montering
Kombinera inredningen med olika serier från Smedbo
Kombinera inredningen med olika serier från Smedbo

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.