Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Badrum och stammar fortsatt i topp

Badrum och stammar fortsatt i topp
Badrum, stammar, kök och våtutrymmen, är fortsatt i fokus när det gäller vilka byggnadsdelar som ska underhållas eller moderniseras den närmsta tiden.

Detta visar Industrifaktas årligen återkommande enkät till Sveriges större bostadsbolag och särskilt bland kommunägda bostadsbolag är denna prioritering tydlig. Enligt Industrifaktas undersökning, väntar sig de kommunägda bostadsbolagen att volymen renovering och ombyggnad kommer att växa med i genomsnitt 2 procent per år 2016-2018.

Med fortsatt stora behov, hög uthyrningsgrad och rekordlåg ränta, är det mycket som talar för en fortsatt växande renoverings- och ombyggnadsvolym enligt analysföretaget. Det som skulle kunna sätta käppar i hjulet är bristen på arbetskraft med hänsyn till att aktiviteten i byggsektorn generellt är hög. Många bostadsbolag har även krav på att öka nybyggnadstakten, vilket kan medverka till att renoveringsåtgärder får stå tillbaka på grund av ekonomiska skäl.

Källa: Industrifakta AB, Marknadstrender Bygg

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.