• Nyheter
  • Avvattningsrännor som effektivt tar hand om dagvattnet

Nyheter

Avvattningsrännor som effektivt tar hand om dagvattnet

Avvattningsrännor som effektivt tar hand om dagvattnet
ANRIN avvattningsrännor kan vara ett bra sätt att ta hand om dagvattnet som ankommer från stora ytor såsom torg, parkeringsplatser eller idrottsplatser. Rännorna är fasade på ett unikt sätt, vilket innebär att mer vatten rinner ner i rännan än över det vid stora mängder dagvatten.

Avvattningsrännorna är gjorda i polymerbetong och finns för olika belastningsklasser, bredder, med eller utan fall och höjder. Med en nyutvecklad fogteknik är det möjligt att montera dem utan skarvverktyg som tidigare var nödvändigt. I praktiken betyder det att rännor med samma bygghöjd kan monteras åt båda hållen och ändå fogas ihop. När ett trapp- eller spegelvattensfall byggs betyder det att rännorna kan spegelvändas, vilket är tidsbesparande.

Rännorna monteras med den patenterade låsningsmekanismen ”RapidLock” som innebär att gallret är självlåsande, vilket ger stora säkerhetsfördelar när avvattningsrännan placeras i trafiktäta områden. Låset kan enkelt öppnas utan några specialverktyg. Gallerlåsen är pålitliga även om kanterna är smutsiga.

ANRIN avvattningsrännor tillverkas i olika typer och dimensioner och beroende av typ av ränna kan det göras ett trappfall, vattenspegelsfall eller ett inbyggt fall på 0,5%. Det finns även ett stort utbud på täckgaller i olika material och designer.

Skriven av Malena Beijer Mörck

Rapidlock
Rapidlock

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.