Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Avstängningsventil av polyeten hindrar korrosion

Nyheter

Avstängningsventil av polyeten hindrar korrosion

Avstängningsventil av polyeten hindrar korrosion
Glynwed AB lanserar den korrosionsfria avstängningsventilen Frialoc av polyeten (PE). Därmed ska det vara möjligt att komma ifrån problem med rost och läckage.

       
 

Glynweds nya avstängningsventil av polyeten, Frialoc, är utvecklad för att minska riskerna med korrosion i rörsystemet. Ventilens livslängd ska vara minst 50 år.

 

Med Glynweds avstängningsventil Frialoc av polyeten (PE) är det nu möjligt att installera ett materialhomogent rörsystem med både rör och ventiler av PE.
– De största hoten mot alla moderna VA-system är korrosion och problem vid övergångar mellan olika material. Men med vår nya ventil av polyeten kan man undvika båda delarna, säger Björn Bergstad på Glynwed AB.

Svetsning ger stark fog
Genom att både avstängningsventil och rör är tillverkad av PE kan de anslutas med svetsfog. På så vis kommer man helt ifrån skarvar med flänsar, packningar och metallövergångar.
– Eftersom ledningsrören svetsas mot avstängningsventilen blir det en mycket stark fog. Vi har gjort bryttester där rör och ventil böjts 30 grader utan att gå sönder, berättar Björn Bergstad.

Tätar åt båda hållen
För att ge en läcksäker installation är ventilen försedd med ett tvåvägs tätningselement som ska täta lika bra åt båda hållen. Dessutom har tätningsområdena fått en kompakt utformning för att minska risken för uppkomst av biologiska föroreningar.

Enkel att stänga
För att handhavandet ska bli enkelt är ventilen konstruerad för att minimera både vridmomentet och antalet varv från öppen till stängd. Dessutom har ventilen ett metallstopp som tydligt ska signalera öppet eller stängt läge. Stoppet och de få övriga metalldelarna är alla av korrosionsfritt material.
Avstängningsventilen finns med diameter från 90 till 180 millimeter. Det maximala arbetstrycket för vatten är 16 bar.

 

Nyheter

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.