• Nyheter
  • Avståndsmätare med trådlös överföring

Nyheter

Avståndsmätare med trådlös överföring

Avståndsmätare med trådlös överföring
En ny avståndsmätare från Leica har trådlös överföring av mätvärden till dator. Dessutom har den lutningssensor som klarar 360 grader.

                        
 

Leica Disto D8 mäter avstånd upp till 200 meter. Mätningar kan göras i 360 grader och mätvärden kan trådlöst föras över till en dator.

  

Avståndsmätaren Leica Disto D8 är försedd med Bluetooth-funktion som innebär att man trådlöst kan föra över mätvärden till en dator. Exempelvis kan värden direkt föras in i Word, Excel och Cad.

Mäter alla lutningar

Dessutom är avståndsmätaren utrustad med en lutningssensor som klarar 360 grader. Enligt leverantören Proffsmagasinet, är den därmed den enda avståndsmätaren som klarar av att mäta lutningar upp- och nedvänd. Något som är användbart vid mätning av lutning av innertak med mera. Med enkla funktioner kan den även räkna ut omkrets, volymer och ytor.

Enkelt att sikta

Avståndsmätaren är utrustad med färgskärm och så kallad Live View, som gör att man direkt i displayen kan se vart man siktar. Det går även att få upp till fyra gånger zoomning för att man snabbt och tillförlitligt ska kunna rikta lasern mot mätobjektet.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.