Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Avmattning i byggandet av kontor och handel

Nyheter

Avmattning i byggandet av kontor och handel

INGEN BILD
Den påbörjade byggvolymen för kontor och handel pekar mot en årsminskning med 15 procent, jämfört med förra året, enligt rapport från Industrifakta.

Den samlade påbörjade byggvolymen för kontor, handel och hotell uppgick under förra året till 23,5 miljarder, enligt Industrifaktas konjunkturrapport Marknadstrender Bygg. Under första kvartalet i år påbörjades ny- och ombyggnadsprojekt till ett värde av 5 miljarder kronor. Årstakten i utfallet visar en minskning med 15 procent jämfört med helåret 2008.

Toppåret var 2007
Under det senaste toppåret 2007 påbörjades projekt för närmare 26 miljarder, vilket visar att avmattningen redan startade förra året med en nedgång med 10 procent jämfört med året innan.

Ombyggnadsvolymen oförändrad
Det är i första hand nybyggnadsinvesteringarna som minskar medan ombyggnadsvolymen hittills verkar hålla sig på en oförändrad volym jämfört med förra året.
  

Länk: http://www.industrifakta.se/pdfer/marknadstrender_bygg_a.pdf

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.