• Nyheter
  • Avmattning för lokalbyggandet under första kvartalet

Nyheter

Avmattning för lokalbyggandet under första kvartalet

Avmattning för lokalbyggandet under första kvartalet
I juni månad släpper Industrifakta sin nästa konjunkturrapport. Den kommer bl a att redovisa utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första kvartalet i år.

Magnus Klein, som är ansvarig för Industrifaktas konjunkturbevakning, har analyserat en stor mängd av första kvartalets byggstatistik och menar att utvecklingen, så här långt in på året, följer Industrifaktas prognos för 2017. När det gäller den samlade volymen av påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler, är utfallet under första kvartalet i år lägre jämfört med samma period 2016.

Enligt Magnus indikerar utfallet en minskning med 10 procent för helåret i år. Detta kan jämföras med vår senaste helårsprognos, som visar en minskning med 5 procent. Tendensen överensstämmer även med vår bedömning att industrins husbyggande återhämtar sig medan kontor, handel och offentliga lokaler i år kommer att rekylera på förra årets kraftiga uppgång.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.