• Nyheter
  • Avmattning för lokalbyggandet under första kvartalet

Nyheter

Avmattning för lokalbyggandet under första kvartalet

Avmattning för lokalbyggandet under första kvartalet
I juni månad släpper Industrifakta sin nästa konjunkturrapport. Den kommer bl a att redovisa utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första kvartalet i år.

Magnus Klein, som är ansvarig för Industrifaktas konjunkturbevakning, har analyserat en stor mängd av första kvartalets byggstatistik och menar att utvecklingen, så här långt in på året, följer Industrifaktas prognos för 2017. När det gäller den samlade volymen av påbörjade ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler, är utfallet under första kvartalet i år lägre jämfört med samma period 2016.

Enligt Magnus indikerar utfallet en minskning med 10 procent för helåret i år. Detta kan jämföras med vår senaste helårsprognos, som visar en minskning med 5 procent. Tendensen överensstämmer även med vår bedömning att industrins husbyggande återhämtar sig medan kontor, handel och offentliga lokaler i år kommer att rekylera på förra årets kraftiga uppgång.

Källa: Industrifakta AB

Industrifakta
Industrifakta

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.