Nyheter

Avloppssystem som dämpar ljudet

Avloppssystem som dämpar ljudet
Från Glynwed kommer avloppssystemet Poliphon som är konstruerat för att dämpa ljudet från avloppsvattnet.

          
 Glynweds nya avloppssystem, Poliphon, ska dämpa ljudet från avloppsvattnet med upp till 20 decibel, jämfört med traditionella system av plast.  

  

  

Det nya avloppssystemet är avsett för installationer både inomhus och i mark under byggnaden. Systemet är speciellt utformat för att reducera ljud från avloppsvattnet. Därför är det uppbyggt med tre skikt i rörväggen, där det mellersta skiktet är av mineralförstärkt polypropen (PP-MD) med ljudisolerande egenskaper. På så sätt ska vibrationer mellan skikten absorberas och förhindra ljudöverföring till byggnaden.

Akustisk klammer
Dessutom ingår en särskild akustisk klammer som ska stoppa fortplantningen av ljud från rören. Enligt uppgifter från företaget ska ljudnivån kunna reduceras upp till 20 decibel, jämfört med ett vanligt system av HT-PP.
Systemet finns komplett för dimensioner mellan 40 och 160 millimeter, med rör, rördelar, klammer och brandmanschetter.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.