Nyheter

Avloppssystem som dämpar ljudet

Avloppssystem som dämpar ljudet
Från Glynwed kommer avloppssystemet Poliphon som är konstruerat för att dämpa ljudet från avloppsvattnet.

          
 Glynweds nya avloppssystem, Poliphon, ska dämpa ljudet från avloppsvattnet med upp till 20 decibel, jämfört med traditionella system av plast.  

  

  

Det nya avloppssystemet är avsett för installationer både inomhus och i mark under byggnaden. Systemet är speciellt utformat för att reducera ljud från avloppsvattnet. Därför är det uppbyggt med tre skikt i rörväggen, där det mellersta skiktet är av mineralförstärkt polypropen (PP-MD) med ljudisolerande egenskaper. På så sätt ska vibrationer mellan skikten absorberas och förhindra ljudöverföring till byggnaden.

Akustisk klammer
Dessutom ingår en särskild akustisk klammer som ska stoppa fortplantningen av ljud från rören. Enligt uppgifter från företaget ska ljudnivån kunna reduceras upp till 20 decibel, jämfört med ett vanligt system av HT-PP.
Systemet finns komplett för dimensioner mellan 40 och 160 millimeter, med rör, rördelar, klammer och brandmanschetter.

Nyheter

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.

Panel skapad av gran och polymerer

2019-05-17
Skivor

WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Hållbart fallskydd av kork

Hållbart fallskydd av kork

Corkeen Play är en ny fallskyddsbeläggning från Nordic Surface som är baserad på kork från korkekar och som är naturligt fri från gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen.

Friskluftsventil med bullerdämpning

Friskluftsventil med bullerdämpning

Trafikverket behövde en bullerdämpande friskluftventil med hög ljudreduktion och tillräckligt högt flöde när de bullerskyddar bostäder i närheten av bland annat järnvägar. HIAK fick uppdraget att utveckla denna ljuddämpande ventil som nu finns på marknaden.

Flexibel Lekplatslösning

Flexibel Lekplatslösning

CADO har utvecklat en ny typ av lekplatslösning som gör det enkelt att förändra lekplatser och idrottsplatser i takt med att behovet i området förändras. Systemet, vid namn Click & Play, gör det enkelt att byta ut ett lekredskap till ett nytt som förankras i befintligt fundament och underlag. Det gamla lekredskapet kan i sin tur användas på ett annat område.