Nyheter

Avloppssystem som dämpar ljudet

Avloppssystem som dämpar ljudet
Från Glynwed kommer avloppssystemet Poliphon som är konstruerat för att dämpa ljudet från avloppsvattnet.

          
 Glynweds nya avloppssystem, Poliphon, ska dämpa ljudet från avloppsvattnet med upp till 20 decibel, jämfört med traditionella system av plast.  

  

  

Det nya avloppssystemet är avsett för installationer både inomhus och i mark under byggnaden. Systemet är speciellt utformat för att reducera ljud från avloppsvattnet. Därför är det uppbyggt med tre skikt i rörväggen, där det mellersta skiktet är av mineralförstärkt polypropen (PP-MD) med ljudisolerande egenskaper. På så sätt ska vibrationer mellan skikten absorberas och förhindra ljudöverföring till byggnaden.

Akustisk klammer
Dessutom ingår en särskild akustisk klammer som ska stoppa fortplantningen av ljud från rören. Enligt uppgifter från företaget ska ljudnivån kunna reduceras upp till 20 decibel, jämfört med ett vanligt system av HT-PP.
Systemet finns komplett för dimensioner mellan 40 och 160 millimeter, med rör, rördelar, klammer och brandmanschetter.

Nyheter

Toalettmöbler av återvunnen papp

2022-08-19
Badrumsskåp

Med returpapper, återvunnen kartong och plast samt träflis sticker Mix&Match ut både i sin estetik och ur ett hållbarhetsperspektiv. Mix&Match är utvecklad av Novosan för att tåla hårt bruk och är väl lämpad för offentliga toaletter.

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

fischer FAFS justerskruv med ett försänkt clips

Justerskruv som minskar materialspill

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.