Nyheter

Avloppssystem som dämpar ljudet

Avloppssystem som dämpar ljudet
Från Glynwed kommer avloppssystemet Poliphon som är konstruerat för att dämpa ljudet från avloppsvattnet.

          
 Glynweds nya avloppssystem, Poliphon, ska dämpa ljudet från avloppsvattnet med upp till 20 decibel, jämfört med traditionella system av plast.  

  

  

Det nya avloppssystemet är avsett för installationer både inomhus och i mark under byggnaden. Systemet är speciellt utformat för att reducera ljud från avloppsvattnet. Därför är det uppbyggt med tre skikt i rörväggen, där det mellersta skiktet är av mineralförstärkt polypropen (PP-MD) med ljudisolerande egenskaper. På så sätt ska vibrationer mellan skikten absorberas och förhindra ljudöverföring till byggnaden.

Akustisk klammer
Dessutom ingår en särskild akustisk klammer som ska stoppa fortplantningen av ljud från rören. Enligt uppgifter från företaget ska ljudnivån kunna reduceras upp till 20 decibel, jämfört med ett vanligt system av HT-PP.
Systemet finns komplett för dimensioner mellan 40 och 160 millimeter, med rör, rördelar, klammer och brandmanschetter.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.