• Nyheter
  • Avfuktningssystem som stoppar fukt i husgrunden

Nyheter

Avfuktningssystem som stoppar fukt i husgrunden

Avfuktningssystem som stoppar fukt i husgrunden
AHT Scandinavia lanserar Aqualan, ett avfuktningssystem som blockerar inträngande markfukt i hela husgrunden.

Markfukt i husgrunder är ett stort problem. Den traditionella åtgärden är att gräva upp marken runt byggnaden och fuktspärra ytskiktet samt förnya dräneringen. Det är dock inte säkert att det hjälper eftersom den största delen fukt kommer in i husgrunden underifrån genom naturlig osmos. Företaget AHT Scandinavia lanserar nu Aqualan, ett system som gör det möjligt att stoppa markfukten redan utanför husgrunden.

Naturlig fysikalisk princip
Aqualanteknologin har tillvaratagit en naturig fysikalisk princip som nyttjar potentialutjämning med långvågor ur en radiosignal.
Avfuktningssystemet består i princip av en sändare som sänder radioimpulser inom långvågsbandet. Impulserna dras till jord i den fuktiga husgrunden där ytspänningen i vattendropparna tas bort. Därigenom neutraliseras kapillärkraften i husgrunden varvid fukten både sjunker ned genom gravitation och avdunstar ut i luften. Den utsatta husgrunden hålls sedan varaktigt torr eftersom kapillärsuget blockerats och ny fukt inte längre kan stiga upp.

Testad ett flertal gånger
Aqualan är CE-märkt och innehar EMC-godkännande av EU-ackrediterat testlaboratorium samt ett riskfriutlåtande från SSI.
  
 Aqualansystemet består av en sändare som sänder radioimpulser inom långvågsbandet. Impulserna tar bort ytspäningen i vattendropparna så att de inte dras in i husgrunden genom osmos.


Leverantör är AHT Scandinavia som finns på Nordbygg i monter C04:64

 

 

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.