• Nyheter
  • Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Nyheter

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva
Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Kartläggning, städuppgifter och städschema görs enkelt av operatören på plats som bara behöver köra runt städytan första gången. Själva driftsättningen av ECOBOT tar mindre än en timme för en yta på 3000 m².

ECOBOT upplever och kartlägger omgivningen, tack vare SLAM (Simultaneous Localisation And Mapping), och kan upptäcka och undvika nya hinder även i komplexa miljöer som sjukhus, skolor, idrottshallar, köpcentrum, kontor, butiker, industrier, lager och logistikcenter.

Batteriladdning, tömning och spolning av tankar samt vattenpåfyllning på en kombiskurmaskin kan göras automatiskt och med hjälp av en filtrering i flera steg kan förbrukningen av vatten och rengöringsmedel minskas med 70%.

ECOBOT autonoma städrobotar:
ECOBOT Vacuum 40 är en sopsug/dammsugare med torrmoppningsfunktion.
Kapacitet 14400 m² per dygn/1200 m² per timme.
ECOBOT Scrub 50 är en kombiskurmaskin med torrmoppningsfunktion.
Kapacitet 16000 m² per dygn/1200 m² per timme.
ECOBOT Scrub 75 är en kombiskurmaskin för större ytor.
Kapacitet 32700 m² per dygn/3000 m² per timme.
ECOBOT Sweeper 111 är en självtömmande Heavy-Duty sopsugmaskin för inom- och utomhusmiljöer.
Kapacitet 40400 m² per dygn/4000 m² per timme.

Under moderbolaget Procurator finns städbutikerna Supplies Direct – det gemensamma namnet för de tidigare butikerna StädgrossImporten, StädCentralen Göteborg, City Papper Årsta, City Papper Uppsala, INPA Städgross i Malmö och Städshopen i Bromma.

Skrivet av Helena Bengtsson

ECOBOT Sweeper 111 sopsugmaskin som även kan jobba i utemiljöer
ECOBOT Sweeper 111 sopsugmaskin som även kan jobba i utemiljöer
ECOBOT Vacuum 40 sopsug/dammsugare på flygplats
ECOBOT Vacuum 40 sopsug/dammsugare på flygplats
ECOBOT Scrub 75 kombiskurmaskin för större ytor
ECOBOT Scrub 75 kombiskurmaskin för större ytor

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!