Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Automatiska snökedjor för lätta lastbilar

Nyheter

Automatiska snökedjor för lätta lastbilar

Automatiska snökedjor för lätta lastbilar
Leverantören VBG Group introducerar nu det automatiska snökedjesystemet Onspot för lätta lastbilar och bussar.

   
 

Onspot är ett automatiskt system med snökedjor som kan aktiveras med en enkel knapptryckning under körning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onspot är enligt leverantören världens första system för automatiskt slirskydd (Automatic Traction Control, ATC). Det är ett system med snökedjor som monteras på permanent fordonet och där kedjorna genom en knapptryckning kan aktiveras automatiskt under körning. Systemet har tidigare funnits för tunga fordon, men finns nu även tillgängligt för lätta lastbilar och skåpbilar.

Aktiveras och avaktiveras under körning

Snökedjesystemet kan slås till och från i hastigheter upp till 50 kilometer i timmen. När det aktiveras fälls systemets armar ut och kedjor på ett roterande hjul slungas in under fordonets drivhjul. Detta ska då ge ett väggrepp som minskar risken för halkolyckor och ger ökad broms- och dragkraft. Det gäller även när man accelererar eller kör i uppförs- eller nedförsbacke.

Fördelar vid dubbdäcksförbud

Sedan 2009 har Sveriges kommuner möjlighet att förbjuda dubbdäck lokalt. Det innebär en fördel för snökedjor som kan aktiveras eller avaktiveras under körning, påpekar leverantören.

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.