• Nyheter
  • Automatisk entrébelysning i dörrkarmen

Nyheter

Automatisk entrébelysning i dörrkarmen

Automatisk entrébelysning i dörrkarmen
Nu kan Dalocs säkerhetsdörrar förses med belysning i karmens överstycke. När dörren öppnas tänds belysningen automatiskt och lyser upp området kring dörren.

 

                    
 

Dalocs säkerhetsdörrar kan nu förses med belysning som tänds automatiskt när man öppnar dörren.

  

Entrébelysningen är främst avsedd för utåtgående säkerhetsdörrar och loftgångsdörrar till lägenheter. Där ska den att ge ljus under en kort stund, till dess att man hunnit hänga av sig ytterkläderna och tänt den vanliga hallampan. Belysningen består av två infällda diodlampor som tänds automatiskt. När dörren öppnas och stängs lyser de med full styrka i cirka 40 sekunder. Därefter dimras belysningen ner för att sedan släckas helt efter fem minuter.

Ansluts till vägguttag

Belysningen drivs av 12-voltspänning och därför behöv inte någon behörig elektriker för installationen. Med belysningen följer en transformator som ska anslutas till en kontakt i karmens nedre del och i ett eluttag i väggen. Dörrarna är försedda med kontakt på båda sidor så att man kan välja vilken sida som transformatorn ska sitta på.

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.