• Nyheter
  • Automatisk entrébelysning i dörrkarmen

Nyheter

Automatisk entrébelysning i dörrkarmen

Automatisk entrébelysning i dörrkarmen
Nu kan Dalocs säkerhetsdörrar förses med belysning i karmens överstycke. När dörren öppnas tänds belysningen automatiskt och lyser upp området kring dörren.

 

                    
 

Dalocs säkerhetsdörrar kan nu förses med belysning som tänds automatiskt när man öppnar dörren.

  

Entrébelysningen är främst avsedd för utåtgående säkerhetsdörrar och loftgångsdörrar till lägenheter. Där ska den att ge ljus under en kort stund, till dess att man hunnit hänga av sig ytterkläderna och tänt den vanliga hallampan. Belysningen består av två infällda diodlampor som tänds automatiskt. När dörren öppnas och stängs lyser de med full styrka i cirka 40 sekunder. Därefter dimras belysningen ner för att sedan släckas helt efter fem minuter.

Ansluts till vägguttag

Belysningen drivs av 12-voltspänning och därför behöv inte någon behörig elektriker för installationen. Med belysningen följer en transformator som ska anslutas till en kontakt i karmens nedre del och i ett eluttag i väggen. Dörrarna är försedda med kontakt på båda sidor så att man kan välja vilken sida som transformatorn ska sitta på.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.