• Nyheter
  • Automatisk entrébelysning i dörrkarmen

Nyheter

Automatisk entrébelysning i dörrkarmen

Automatisk entrébelysning i dörrkarmen
Nu kan Dalocs säkerhetsdörrar förses med belysning i karmens överstycke. När dörren öppnas tänds belysningen automatiskt och lyser upp området kring dörren.

 

                    
 

Dalocs säkerhetsdörrar kan nu förses med belysning som tänds automatiskt när man öppnar dörren.

  

Entrébelysningen är främst avsedd för utåtgående säkerhetsdörrar och loftgångsdörrar till lägenheter. Där ska den att ge ljus under en kort stund, till dess att man hunnit hänga av sig ytterkläderna och tänt den vanliga hallampan. Belysningen består av två infällda diodlampor som tänds automatiskt. När dörren öppnas och stängs lyser de med full styrka i cirka 40 sekunder. Därefter dimras belysningen ner för att sedan släckas helt efter fem minuter.

Ansluts till vägguttag

Belysningen drivs av 12-voltspänning och därför behöv inte någon behörig elektriker för installationen. Med belysningen följer en transformator som ska anslutas till en kontakt i karmens nedre del och i ett eluttag i väggen. Dörrarna är försedda med kontakt på båda sidor så att man kan välja vilken sida som transformatorn ska sitta på.

 

Nyheter

Flexibla industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.