• Nyheter
  • Automatisk brandskyddsenhet för elskåp

Nyheter

Automatisk brandskyddsenhet för elskåp

Automatisk brandskyddsenhet för elskåp
MAUS Stixx Pro är en liten, automatisk brandskyddsenhet avsedd att användas som förebyggande brandskydd i exempelvis elcentraler, normskåp och andra utrymmen som är i behov av ett automatiskt brandsläckningssystem. Enheten utlöser automatiskt vid värme över 180 °C och skickar då ut en ogiftig, kaliumbaserad aerosol i utrymmet som släcker branden.

MAUS Stixx Pro brandskyddsenhet är avsedd för slutna, oventilerade utrymmen och kan användas i exempelvis elcentraler, normskåp, motorutrymmen, datorer/servrar, utrymmen med gasolförvaring och batteriboxar. Enheten är liten (98×10×18 mm) och har en självhäftande baksida som gör att den monteras på plats på några sekunder.
Enheten är utrustad med en värmedetekterande kabel och löser ut vid öppen låga eller om temperaturen överstiger 180 °C. Släckmedlet skickas ut via enhetens portar och fyller snabbt det skyddade utrymmet och släcker elden eller hindrar den från att bryta ut. Släckmedlet består av en giftfri, patenterad kaliumblandning som inte är farlig för miljön.

Produkten utsågs som vinnare av tävlingen Bästa elnyhet 2021 av Elmässan.

Egenskaper
Mått: 98 × 10 × 18 mm.
Vikt: 26 g.
Hållbarhet: 5 år från installation.
Skyddat utrymme: 0,1 m3 (t ex H×B×D; 1 000×500×200 mm).
Aktiveringstemperatur: 180 °C.
Funktionsduglig: -30 °C - 70 °C.

Skriven av Anna Göth

MAUS Stixx Pro Automatisk brandskyddsenhet
MAUS Stixx Pro Automatisk brandskyddsenhet
MAUS Stixx Pro Automatisk brandskyddsenhet för elskåp
MAUS Stixx Pro Automatisk brandskyddsenhet för elskåp
MAUS Stixx Pro Automatisk brandskyddsenhet för elskåp
MAUS Stixx Pro Automatisk brandskyddsenhet för elskåp

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.