• Nyheter
  • Återvunna glasflaskor återföds som hållbar inredning och ytskikt

Nyheter

Återvunna glasflaskor återföds som hållbar inredning och ytskikt

Magna Glaskeramik i bakbelyst receptionsdisk
Hallindens Granit marknadsför Magna Glaskeramik som till 100% är tillverkad av, utan kemiska tillsatser eller hartser, gamla återvunna tomflaskor av glas. Glasskivorna kan användas i både interiöra och exteriöra miljöer.

Glaskeramik-skivorna är semitransparenta, har en sluten yta och en hårdhet på Mohs 6 vilket gör dem mycket reptåliga, hygieniska och fläckbeständiga. Detta gör glasskivorna speciellt användbara som vägg- eller bänkskivor i kök och badrum samt som bardiskar och bordsskivor i både privata och offentliga miljöer.

Eftersom de är har ett naturligt ljusgenomsläpp fungerar de även som bakbelysta ytor i receptionsdiskar, dekorativa väggar och golv i exempelvis restauranger, hotellobbys, kontors- och affärslokaler.

Skriven av Helena Bengtsson.

Magna Glaskeramik återvunna glasflaskor återföds som bordsskiva
Magna Glaskeramik återvunna glasflaskor återföds som bordsskiva
Magna Glaskeramik bakbelysta väggar och golv
Magna Glaskeramik bakbelysta väggar och golv
Magna Glaskeramik i köksbänk
Magna Glaskeramik i köksbänk

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.