• Nyheter
  • Återvunna glasflaskor återföds som hållbar inredning och ytskikt

Nyheter

Återvunna glasflaskor återföds som hållbar inredning och ytskikt

Magna Glaskeramik i bakbelyst receptionsdisk
Hallindens Granit marknadsför Magna Glaskeramik som till 100% är tillverkad av, utan kemiska tillsatser eller hartser, gamla återvunna tomflaskor av glas. Glasskivorna kan användas i både interiöra och exteriöra miljöer.

Glaskeramik-skivorna är semitransparenta, har en sluten yta och en hårdhet på Mohs 6 vilket gör dem mycket reptåliga, hygieniska och fläckbeständiga. Detta gör glasskivorna speciellt användbara som vägg- eller bänkskivor i kök och badrum samt som bardiskar och bordsskivor i både privata och offentliga miljöer.

Eftersom de är har ett naturligt ljusgenomsläpp fungerar de även som bakbelysta ytor i receptionsdiskar, dekorativa väggar och golv i exempelvis restauranger, hotellobbys, kontors- och affärslokaler.

Skriven av Helena Bengtsson.

Magna Glaskeramik återvunna glasflaskor återföds som bordsskiva
Magna Glaskeramik återvunna glasflaskor återföds som bordsskiva
Magna Glaskeramik bakbelysta väggar och golv
Magna Glaskeramik bakbelysta väggar och golv
Magna Glaskeramik i köksbänk
Magna Glaskeramik i köksbänk

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.