Nyheter

Återvunna flaskor blir glasmosaik

Återvunna flaskor blir glasmosaik
Corona Design importerar glasmosaik från den italienska leverantören Trend, som till stor del tillverkar mosaiken av återvunnet bruksglas.

  

 

Enligt företaget Trend är glasmosaiken tillverkad med ambitionen att belasta miljön så lite som möjligt. Därför består mosaiken av upp till 80 procent återvunnet glas från vanliga glasflaskor och burkar.
– Vi märker ett stort intresse för ekologiska produkter och därför är det roligt att kunna erbjuda den återvunna glasmosaiken från Trend, säger Jörgen Illemann på Corona Design AB.

Även utomhus

Glasmosaiken finns i ett flertal olika färger och har den traditionella storleken 20x20 millimeter. Den kan användas på platta och rundade ytor både inomhus och utomhus. Mosaikenen uppges ha hög motståndskraft mot kemikalier, snabba temperaturskillnader, vattenabsorption och kyla.

Nyheter

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.