Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Återvunna flaskor blir glasmosaik

Återvunna flaskor blir glasmosaik
Corona Design importerar glasmosaik från den italienska leverantören Trend, som till stor del tillverkar mosaiken av återvunnet bruksglas.

  

 

Enligt företaget Trend är glasmosaiken tillverkad med ambitionen att belasta miljön så lite som möjligt. Därför består mosaiken av upp till 80 procent återvunnet glas från vanliga glasflaskor och burkar.
– Vi märker ett stort intresse för ekologiska produkter och därför är det roligt att kunna erbjuda den återvunna glasmosaiken från Trend, säger Jörgen Illemann på Corona Design AB.

Även utomhus

Glasmosaiken finns i ett flertal olika färger och har den traditionella storleken 20x20 millimeter. Den kan användas på platta och rundade ytor både inomhus och utomhus. Mosaikenen uppges ha hög motståndskraft mot kemikalier, snabba temperaturskillnader, vattenabsorption och kyla.

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.