Nyheter

Återvunna flaskor blir glasmosaik

Återvunna flaskor blir glasmosaik
Corona Design importerar glasmosaik från den italienska leverantören Trend, som till stor del tillverkar mosaiken av återvunnet bruksglas.

  

 

Enligt företaget Trend är glasmosaiken tillverkad med ambitionen att belasta miljön så lite som möjligt. Därför består mosaiken av upp till 80 procent återvunnet glas från vanliga glasflaskor och burkar.
– Vi märker ett stort intresse för ekologiska produkter och därför är det roligt att kunna erbjuda den återvunna glasmosaiken från Trend, säger Jörgen Illemann på Corona Design AB.

Även utomhus

Glasmosaiken finns i ett flertal olika färger och har den traditionella storleken 20x20 millimeter. Den kan användas på platta och rundade ytor både inomhus och utomhus. Mosaikenen uppges ha hög motståndskraft mot kemikalier, snabba temperaturskillnader, vattenabsorption och kyla.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.