• Nyheter
  • Återvinningsbart system för brandsäker isolering av kalla rör

Nyheter

Återvinningsbart system för brandsäker isolering av kalla rör

TECLIT System för brandsäker isolering av kalla rör
Rockwool lanserar nu sitt nya isoleringsstystem TECLIT System tillverkat av stenull som både ger en brandsäker och återvinningsbar lösning för isolering av kalla rör. Systemet motverkar även risk för kondens på isoleringen och utsidan av rören.

TECLIT System är ett komplett isoleringssystem med brandklass A2, bestående av lamellmatta, rörskål, flextape, alutape och distansrörskål. Tapen ger en smidig installation som inte kräver lim. Ytbeklädnaden består av ett tåligt aluminium-membran. 

TECLIT System är främst utvecklat för kalla rör med temperaturer ner till 0°C men det kan även användas på rörinstallationer med temperaturer upp till 250 °C. 
”Det är särskilt fördelaktigt vid anläggningar där temperaturerna varierar kraftigt under året. Exempelvis system som behöver kylas på sommaren men värmas på vintern”, förklarar Tomas Larsson, Säljare Teknisk isolering på ROCKWOOL.

Målgrupperna är VVS-konsulter men även isoleringsentreprenörer och återförsäljare som vill kunna erbjuda en lättinstallerad, brandsäker och hållbar lösning för teknisk rörisolering vid större projekt som exempelvis skolor och sjukhus, där både miljö- och kvalitetskrav ofta är höga.

TECLIT System har en hög ranking i BvB, Sundahus och BASTA samt är testat och godkänt system för kalla installationer av FIW i München.


Skriven av Helena Bengtsson

TECLIT isoleringssystem av varma och kalla rör
TECLIT isoleringssystem av varma och kalla rör
TECLIT isoleringsstystem - Pipe Section, Distansrörskål, Flextape, Alutape, Lamella Mat
TECLIT isoleringsstystem - Pipe Section, Distansrörskål, Flextape, Alutape, Lamella Mat
TECLIT Hanger, Distansrörskål
TECLIT Hanger, Distansrörskål

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.