• Nyheter
  • Återvinningsbart system för brandsäker isolering av kalla rör

Nyheter

Återvinningsbart system för brandsäker isolering av kalla rör

TECLIT System för brandsäker isolering av kalla rör
Rockwool lanserar nu sitt nya isoleringsstystem TECLIT System tillverkat av stenull som både ger en brandsäker och återvinningsbar lösning för isolering av kalla rör. Systemet motverkar även risk för kondens på isoleringen och utsidan av rören.

TECLIT System är ett komplett isoleringssystem med brandklass A2, bestående av lamellmatta, rörskål, flextape, alutape och distansrörskål. Tapen ger en smidig installation som inte kräver lim. Ytbeklädnaden består av ett tåligt aluminium-membran. 

TECLIT System är främst utvecklat för kalla rör med temperaturer ner till 0°C men det kan även användas på rörinstallationer med temperaturer upp till 250 °C. 
”Det är särskilt fördelaktigt vid anläggningar där temperaturerna varierar kraftigt under året. Exempelvis system som behöver kylas på sommaren men värmas på vintern”, förklarar Tomas Larsson, Säljare Teknisk isolering på ROCKWOOL.

Målgrupperna är VVS-konsulter men även isoleringsentreprenörer och återförsäljare som vill kunna erbjuda en lättinstallerad, brandsäker och hållbar lösning för teknisk rörisolering vid större projekt som exempelvis skolor och sjukhus, där både miljö- och kvalitetskrav ofta är höga.

TECLIT System har en hög ranking i BvB, Sundahus och BASTA samt är testat och godkänt system för kalla installationer av FIW i München.


Skriven av Helena Bengtsson

TECLIT isoleringssystem av varma och kalla rör
TECLIT isoleringssystem av varma och kalla rör
TECLIT isoleringsstystem - Pipe Section, Distansrörskål, Flextape, Alutape, Lamella Mat
TECLIT isoleringsstystem - Pipe Section, Distansrörskål, Flextape, Alutape, Lamella Mat
TECLIT Hanger, Distansrörskål
TECLIT Hanger, Distansrörskål

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.