• Nyheter
  • Årets upplaga av Byggmästarnas kostnadskalkylator är här

Nyheter

Årets upplaga av Byggmästarnas kostnadskalkylator är här

Årets upplaga av Byggmästarnas kostnadskalkylator är här
Byggmästarnas kostnadskalkylator 2010, innehåller aktuella priser på byggmaterial och arbetsutförande. Bland nyheterna i år är förbättrade uppställningar för Sektionspriser och ROT.

      
 

Byggmästarnas kostnadskalkylator 2010, innehåller aktuella priser på byggmaterial och arbetsutförande.
 


 

Byggmästarnas kostnadskalkylator, BK 2010, är ett kalkylverk som innehåller priser på material och arbetsutförande. Eftersom priserna varierar från år till år, inte bara uppåt utan ibland även nedåt, är det inte lämpligt att göra ett generellt påslag, eftersom priset då blir felvisande. Byggmästarnas kostnadskalkylator uppdateras årligen.

Visar kostnadsberäkningar för olika projekt

I BK 2010 finns kalkyler som visar kostnadsberäkningar för bland annat större hyreshus, villor och ombyggnadsprojekt. Här finns också exempel på indexreglering, materialprislistor, indextablåer. BK 2010 innehåller även praktiska fakta om Byggnadsavtal, tidsuppskattning, måttenheter, formler, definition av plan- och byggtermer med mera.

Strukturerad som byggbeskrivningar

BK 2010 är strukturerat efter BSAB 96 – det vill säga samma system för som används i AMA Hus 08 och andra standardverk. Ordningsföljden följer byggbeskrivningen, vilket underlättar för användaren.

Förbättrat kalkylavsnitt

Byggmästarnas kostnadskalkylator har sedan förra utgåvan förbättrats med mer detaljerade och moderniserade uppställningar för avsnitten som innehåller kalkyler – främst Sektionspriser, ROT och Kalkylexempel.

 

 

Byggmästarnas kostnadskalkylator 2010 kan köpas i Webbutiken hos Svensk Byggtjänst.

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.