Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Arbetsvolymen ökar hos arkitekter

INGEN BILD
Ökad aktivitet inom byggandet har givit arkitekterna större arbetsvolym det senaste kvartalet, visar Industrifaktas enkäter.

Ett viktigt underlag för Industrifaktas prognoser och konjunkturbedömningar är de egna enkäterna med ett urval av 60 större arkitekter och konsultföretag inom bygg, el och VVS. Konsultföretagens utveckling av arbetsvolym och orderstock samt inriktning av verksamheten, ger tidiga indikationer på hur olika delar av byggmarknaden kan komma att utvecklas på 1–2 års sikt.

Sedan bottennivån i augusti 2009 har arbetsvolymen för konsulterna i panelen ökat med 4 procent totalt. Det finns tydliga skillnader mellan sektorerna. Arkitekterna redovisar den starkaste uppgången under det senaste kvartalet med närmare 6 procent, vilket kan jämföras med genomsnittet på 2 procent. Detta speglar den ökade aktiviteten för bostadsbyggandet och ny- och ombyggnad inom privata och offentliga lokaler.

 

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.