• Nyheter
  • Arbetsmiljöskyltar med extra kraftig färgefterlysande effekt

Nyheter

Arbetsmiljöskyltar med extra kraftig färgefterlysande effekt

Arbetsmiljöskyltar med extra kraftig färgefterlysande effekt
Supernova+ är en ny generation färgefterlysande arbetsmiljöskyltar från Systemtext. Skyltarna har en extra kraftig färgefterlysande effekt, signalfärger som återspeglas korrekt oavsett mörker eller dagsljus samt internationellt anpassade piktogram för att ge en trygg vägledning i en oförutsedd nödsituation.

Den färgefterlysande effekten hos Supernova+® arbetsmiljöskyltar är mycket stark vilket gör att skylten uppfattas som en elektrisk skylt i mörker trots att den laddas som en efterlysande skylt med hjälp av omgivningens ljus.

Färgtekniken, som är patenterad, gör att signalfärgerna visas korrekt i både mörker och dagsljus enligt ISO 3864. Provning utförd av RISE (Research Institutes of Sweden AB) visar att skylten har efterlysningsvärden som sträcker sig långt över minimumkraven i ISO 16069.

Arbetsmiljöskyltarna finns i ett flertal olika utföranden, t ex nödskyltar, nödutrymningsskyltar och brandskyltar med internationellt godkända piktogram enligt ISO 7010. Detta gör att skyltarna är förberedda för framtida regleringar och en internationell marknad samt är igenkänningsbara även för personer från andra länder. Stommen är av aluminium. Komplett sortiment finns på företagets webbplats.

Skriven av Anna Göth

Supernova+ färgefterlysande arbetsmiljöskylt, brandsläckare
Supernova+ färgefterlysande arbetsmiljöskylt, brandsläckare
Supernova+ färgefterlysande arbetsmiljöskylt, nödutrymning
Supernova+ färgefterlysande arbetsmiljöskylt, nödutrymning
Supernova+ färgefterlysande arbetsmiljöskylt, hjärtstartare
Supernova+ färgefterlysande arbetsmiljöskylt, hjärtstartare

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.